Kokosbollen + review 100 allerbeste recepten van Rutger bakt

 Ken je de kokosbollen die je tegenwoordig bij kraampjes en foodtrucks kunt kopen? De geur alleen al vind ik zo lekker en maakt dat je ze wilt kopen. Als je tenminste van kokos houdt haha, anders vind je het waarschijnlijk niks. Ik moet eerlijk zeggen dat ik ze dus nog nooit gegeten of gemaakt had. Dus toen ik het boek Rutger bakt de 100 allerbeste recepten doorbladerde op zoek naar een recept om uit te proberen voor een review, bleven deze kokosbollen meteen hangen. Ook omdat ze zo simpel te maken zijn, dus leuk om met je kinderen samen te doen. Sami wilde ze ook wel maken! Oh en niet onbelangrijk: ze zijn glutenvrij én koemelkvrij!!


De fotoachtergrond die ik deze keer heb gebruikt is nr. 4361 van fotoachtergronden.nl.


Het boek is trouwens ook een aanrader! Rutger is natuurlijk al jaren bekend nadat hij Heel Holland bakt won. Hij heeft inmiddels 8 boeken uitgebracht en op zijn blog vind je meer dan 700 bakrecepten, wauw! Ik vind zijn foto's altijd erg mooi en zijn recepten heel toegankelijk. Geen ingewikkelde patisserie of hoge taarten, maar gewoon lekker bakken! Het boek heeft 7 hoofdstukken met een logische indeling en bevat de 100 favoriete recepten van Rutger. Dat kunnen zijn eigen favorieten zijn, de meest bekeken recepten op zijn blog of de favorieten uit zijn boeken, noem maar op. Het is echt een hele leuke en lekkere verzameling geworden, waar ik weer een leuke top 10 voor mijzelf uit heb samengesteld:


1. Kokosbollen
2. Gevulde donuts met chocoladeroom
3. Aardbeiensloffen
4. Appel-kruimelplaatcake
5. Cheesecake-friandises
6. Pecan-karameltaart
7. Zeeuwse bolussen
8. Slagroomtruffels
9. IJstaart met karamel en chocolade
10. Tiramisu met frambozen en witte chocolade

Wil jij het boek ook? Bestel hem dan hier voor €29,99 of ga naar de blog van Rutger voor nog meer lekkere recepten!
Klinkt goed toch? Had ik al verteld dat ik Rutger ook in het echt heb ontmoet? Ik deed een paar jaar geleden mee met de audities voor Heel Holland bakt, samen met nog 500 anderen geloof ik haha. Je moest een taart maken en die meenemen naar de locatie waar het programma opgenomen wordt. Dat resulteerde in lange rijen deelnemers met de leukste, mooiste en lekkerste taarten. Er stonden een aantal tenten met steeds een duo erin: een oud deelnemer van HHB en een bekende bakker. Ik kwam dus bij Rutger en Bakker Cees Holtkamp in de tent :D. Nu zijn taarten niet mijn specialiteit (vind het ook niet zo heel leuk om te maken), en ik had daar dan ook weinig ervaring mee. Ik maakte een botercrème van gewoon boter en poedersuiker, knarsetanden dus! De smaak was op zich lekker hoor, maar de structuur dus niet zo. Maar ze waren heel aardig tegen me haha, en met Rutger nog even over koekjes gehad (je had een paar minuutjes). Inmiddels maak ik mijn botercrème heel anders en zou de taart veel beter zijn geweest, maargoed. 


De kokosbollen dus, ik maakte ze samen met Sami en dat was heel leuk om te doen! Het beslag is een kwestie van roeren, en dan met een ijstang bolletjes scheppen op je bakplaat. Supersimpel en ideaal dus voor kinderen, ook de kleinere kinderen. Wij deden er chocolate chips in (puur en wit) en karamelblokjes, zo lekker!!! Maar je kunt heel veel variaties bedenken. Rutger maakt ze in zijn boek met bitterkoekjes, dat kan dus ook. Ze zijn het lekkerst als ze net gebakken en bijna afgekoeld zijn: iets knapperig van buiten en superlekker zacht van binnen mmmm. Het is dat ik niet meer zoveel kokos had, anders hadden we er nog veel meer gemaakt!

Ingrediënten voor 20 stuks:
190 gr kokos
150 gr suiker
3 eieren
Snufje zout
Chocolate chips (of gehakte chocolade) naar keuze
Karamelblokjes

Bereiding:
Roer de kokos, eieren, suiker en zout door elkaar. Meng er chocolate chips en karamelblokjes door (zoveel als je wilt!). Bedek een bakplaat met bakpapier en verwarm je oven voor op 200 graden hetelucht. Schep met een ijstang bollen op je bakpapier. Heb je geen tang, dan maak je bollen met je handen (even nat maken). Bak ze ongeveer 12-13 minuten (in het recept van Rutger staat 13-18 minuten, maar bij mij waren ze met 12 minuten al wel klaar en moesten ze er echt uit!).

Reacties

Populaire recepten