Ferreropops

 

Na de magnumpops die ik maakte met cakevulling, waren mijn man en zoon meteen fan. Niet alleen van de smaak, maar ook van hoe ze eruit zien En dat begrijp ik wel, ze zien er toch ook superleuk uit in deze vorm. Ik besloot een versie met ferrero te maken, hoe lekker zou dat zijn! Ik ben dol op ferrero, en bedacht nog wat andere ingrediënten om er een goede vulling van te kunnen maken. En ik wilde deze keer chocolade gebruiken middels de paintmethode in plaats van de dipmethode. Dus eerst je mould insmeren met chocolade, vulling erop en dan weer afsmeren met chocolade. En ik vond dit een stuk fijner werken! Zo heeft ieder zijn voorkeur denk ik, want anderen zweren weer bij de dipmethode. Ik vond het resultaat nu strakker en mooi glimmend, wat ik bij de dipmethode met candymelt niet goed voor elkaar kreeg, omdat de vulling dan zo koud is (het wordt heel snel hard).

Maargoed, de ferreropops dus. De vulling bestaat uit crushed ferrero's, geroosterde hazelnoot, fijngemalen pennywafels en nutella en dit is zoooo goed! Als coating dus melkchocolade die je weer naar hartelust kunt versieren met nog meer chocolade, sprinkles, nootjes, noem maar op! En eerlijk, deze zijn nog lekkerder dan de magnumpops die ik eerder maakte, verslavend gewoon!

De mould heb ik van Cakemusthaves, je hebt ze ook in minivorm!

Ingrediënten voor 8 stuks:
10 ferrero's
75 gr hazelnoten
150 gr pennywafels (of andere hazelnootwafels)
3 el Nutella
300 gr melkchocolade
50 gr pure chocolade
Sprinkles
Gehakte geroosterde hazelnoten
Houten ijsstokjes

Bereiding:
Crush de ferrero's en doe ze in een kom. Maal de pennywafels fijn en doe ze erbij.
Leg de hazelnoten op een bakplaat en rooster ze een paar minuten goudbruin in een oven van 160 graden. Maal ze daarna fijn en doe ze bij het ferreromengsel. Voeg de Nutella toe en meng het geheel tot een samenhangend mengsel.

Smelt de chocolade au bain marie en smeer de holtes van je mould voorzichtig in met een kwastje, Zorg dat de chocolade overal zit en dat het gelijkmatig verdeeld is (geen dikke stukken). Sla desnoods je mould even op het aanrecht om het mooi glad te krijgen. Zet dit 5 minuten in de vriezer.

Vul dan elke holte met wat vulling en druk goed aan.  Steek de houten stokjes erin. Bestrijk met weer een laag chocolade en zorg dat deze mooi glad en evenredig verdeeld is. Veeg eventuele restjes weg van de vorm, anders blijven deze straks aan je pops zitten.

Zet in de koelkast en laat ze hard worden. Haal ze dan voorzichtig uit de vorm en leg op een snijplank met aluminiumfolie. Garneer met chocolade en sprinkles of nootjes.

Reacties

  1. Dat ziet er supppper lekker uit nou zijj wij thuis niet zo een fan van ferrero's eenige idee met wat ik dat kan vervangen lieverd🥰

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Echt? Kan me niet voorstellen hahaha! Je kunt andere chocolade doen, snickers, mars, twix, noem maar op!

      Verwijderen
  2. Raar he hahah wij zijn meer fan van raffaelos

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten