Magnumpops of cakesicles

 Kennen jullie magnumpops of cakesicles al? Na de trend van popsicles, zijn er nu de magnumpops of cakesicles die je ook maakt in een speciale vorm (mould). Voor de vulling gebruik je meestal cake (zelfgemaakt of gekocht) of bijvoorbeeld een mengsel van koekjes en roomkaas. Je kunt werkelijk alle kanten op met de vulling, waardoor ze steeds weer anders smaken. Ik kreeg de vorm in een pakketje van Cakemusthaves, samen met candymelt en leuke sprinkles. Op deze website vind je ontzettend veel leuke bakspulletjes om de mooiste en lekkerste dingen mee te maken. 

Voor de vulling koos ik ervoor om zelf mijn basiscake met olie te bakken en deze te mengen met roomkaas, chocolatechips en karamelblokjes. Maar je kunt dus echt vanalles gebruiken voor de vulling. In het recept geef ik je wat ideetjes hiervoor. Ik heb ze nu gecoat met candymelt, een soort chocoladeachtige laag met vanillesmaak. Die van funcakes is echt beter dan van Wilton bijv! Maar je kunt ook chocolade gebruiken natuurlijk.

Dan zijn er nog twee verschillende methodes die je kunt gebruiken: de dipmethode en de paintmethode. Bij de dipmethode druk je eerst de vulling in de vorm en laat je dit opstijven in de vriezer. Daarna dip je het cakeijsje in je gesmolten candymelt of chocolade. Bij de paintmethode smeer je eerst de vorm in met candymelt of chocolade, doe je daarna de vulling erin en smeer je die ook weer in met candymelt en chocolade. Laat dit in zijn geheel hard worden. Ik heb nu de dipmethode gebruikt, maar ik vond dat zelf nog best lastig (je ziet ook dat de laag niet overal even mooi is geworden). Doordat de vulling zo koud is, wordt de candymelt vrijwel meteen hard. Dus ik wil de volgende keer toch de paintmethode proberen om te vergelijken.

Ingrediënten voor 8 stuks:
2 eieren
75 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
125 ml zonnebloemolie
125 ml melk
150 gr bloem
1/2 zakje bakpoeder
100 gr roomkaas
50 gr chocolate chips naar keuze
25 gr karamelblokjes
8 houten ijsstokjes
500 gr candymelt of chocolade naar keuze
Sprinkles


Bereiding:

Bak eerst een cake (bijvoorbeeld een dag van tevoren): mix de eieren met de suiker, melk en olie. Mix de bloem en bakpoeder erdoor. Bedek een vierkante vorm van 20x20 cm met bakpapier en giet hierin het beslag. Bak de cake 30 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 150). Laat de cake daarna afkoelen en verkruimel hem met je handen. Meng met de roomkaas, chocolate chips en karamelblokjes.

Druk wat van de vulling in de holtes van je vorm. Druk goed aan zodat het overal goed stevig is. Druk er aan de onderzijde de houten stokjes in en zet je vorm een uur in de vriezer. Als het uur bijna voorbij is smelt je de canydmelts in de magnetron of au bain marie. Goed roeren en van het vuur afhalen als het bijna helemaal gesmolten is. De overgebleven melts lossen dan op in de rest. 

Haal je vorm uit de vriezer en haal de ijsjes voorzichtig uit de vorm. Giet je candymelt in een beker en dip je ijsje hierin. Laat hem uitlekken en leg op een plank met aluminiumfolie. Je zult zien dat het heel snel hard wordt. Garneer de magnumpops met nog wat candymelt (bijv in streepjes) en sprinkles. 

Tips voor vullingen:
* Voeg 1 el cacao toe aan de cake voor een chocoladeversie
* Gebruik gemalen oreokoekjes en roomkaas voor een oreovulling, gebruik witte chocolade als coating
* Maal speculaasjes of pepernoten fijn en meng met roomkaas voor een sinterklaasversie, lekker met witte of melkchocolade
* Verkruimel hazelnootwafels en meng met grofgehakte hazelnoten en chocoladepasta, maak een coating van melkchocolade en gehakte hazelnoten


Dit artikel is een samenwerking met Cakemusthaves, lees hier meer over in mijn disclaimer.

Reacties

Een reactie posten

Populaire recepten