Butter chicken

 


Al jaren wil ik eens butter chicken maken, niet dat ik het ooit gegeten heb, maar ik hoor van zoveel mensen hoe lekker het is. En dat is ook echt zo! Tenminste, als dit recept net zo smaakt als de "echte" butter chicken. Ik weet het niet, omdat ik eigenlijk nooit veel buiten de deur eet of maaltijden afhaal of laat bezorgen. Dus, dan rest er maar 1 ding haha, zelf uitproberen!


De saus is heerlijk romig en een beetje zoet, heerlijk! Samen met wat rijst en homemade naanbrood hebben wij er van gesmuld! En dit recept is voor best een grote portie saus, dus we hebben er zelfs twee dagen van kunnen genieten, ideaal. Ik heb de tweede dag alleen nog wat naanbrood erbij gebakken en klaar was de maaltijd.

In de saus gaan ui, tomaten, room en cashewnoten. Met natuurlijk heerlijke geurige kruiden krijg je zo een ontzettend lekkere volle saus, die wel wat machtig is. Ik gebruikte het recept van Sihamdaily nadat ik het gerecht bij haar voorbij zag komen op instagram en besloot om het nu toch eindelijk eens te gaan maken! Ik heb het wel hier en daar aangepast, zoals knoflook toegevoegd en wat minder kruiden (anders is het te sterk voor mijn zoontje). Ook heb ik de saus langer laten pruttelen, zeker een half uur.

Ingrediënten voor 4 personen:
300 gr kipfilet
1 rode ui
1 teentje knoflook
1 tl gember
1 tl paprikapoeder
1 tl zout
1 tl zwarte peper
1.5 tl garam masala
50 gr ongezouten roomboter
50 gr ongezouten cashewnoten
1 blik tomatenblokjes
200 ml room
50-100 ml water

Bereiding:
Snijd de kipfilet in repen. Meng de kruiden door elkaar en doe de helft bij de kipreepjes. Bak deze in wat olie goudbruin. Haal ze dan uit de pan.
Snijd de ui in stukjes (hoeft niet netjes, straks gaan we alles pureren) en pers de knoflook uit. Smelt de boter in de pan waar je de kip hebt gebakken en doe de ui en knoflook erbij. Laat dit op zacht vuur een paar minuten bakken tot het zacht is. Voeg dan de cashewnoten, tomatenblokjes en kruiden toe en roer goed. Laat dit 10 minuten pruttelen en voeg dan de room toe. meng goed en laat weer 5 minuten pruttelen. Giet dit dan in een blender of gebruik je staafmixer (ik vond de blender beter werken met de cashewnoten). Pureer de saus en giet terug in je pan. Voeg de kip toe en laat nog een kwartiertje pruttelen. Voeg water toe als het te dik dreigt te worden.
Serveer deze heerlijke saus met rijst en naanbrood.

Reacties

Een reactie posten

Populaire recepten