Feeënkusjes - koekjes met Toffifee en meringue Deze koekjes heten feeënkusjes, hoe leuk klinkt dat? Ik zag ze een tijdje geleden op Pinterest en had ze op mijn baklijstje gezet. En zo toevallig dat ik vorig weekend van De Bruijn PR een groot Toffifeepakket kreeg! Met 6 familyboxes Toffifee, 2 tassen (handig voor boodschappen!) en 2 spelletjes voor nu we zoveel thuis zijn. Ik moest de Toffifee verstoppen zodat ze niet al op waren voor ik deze koekjes kon maken haha. En dan de koekjes zelf, de bodem is een makkelijk zandkoekje, daarop druk je een Toffifee en hierop spuit je wat meringue. Ik was zo bang dat de heleboel in de oven zou uitzakken, maar nee ze werden perfect! En wat een lekkere combinatie is dit, echt top!

Het recept heb ik van de Duitse blog Simply Yummy, heb alleen de hoeveelheden gehalveerd.

Ingrediënten voor 30 stuks:
75 gr bloem
50 gr koude roomboter in blokjes
25 gr suiker
1 eigeel
Snufje zout
Meringue:
2 eiwitten
1 tl citroensap
100 gr suiker
30 Toffifees

Bereiding:
Meng de bloem met boter, suiker, eigeel en zout tot een samenhangend deeg. Verpak in een boterhamzakje en leg een half uur in de koelkast. Verdeel het deeg daarna in 30 gelijke bolletjes (ter grootte van een kleine knikker). Druk ze iets platter en duw er dan een Toffifee in, zodat het koekje net iets groter is dan de Toffifee.
Verwarm je oven voor op 160 graden (150 hetelucht).
Doe de eiwitten met het citroensap in een kom en begin met mixen, Voeg de suiker toe terwijl je blijft mixen en klop het tot een stijve meringue (je moet de kom op zijn kop kunnen houden). Doe in een spuitzak met glad spuitmondje en spuit op iedere Toffifee een toefje schuim.
Bak de koekjes 15 minuten. Laat ze 10 minuten op de bakplaat afkoelen en verplaats ze dan naar een rooster om verder af te koelen.

Reacties

Populaire recepten