Mangolassi en review Celebrating India

Houden jullie ook zo van smoothies? Wij zeker, zelfs de kleine Dina is er gek op! Deze mangolassi is een Indiase smoothie met (natuurlijk) mango, yoghurt, kardemom en wat saffraan voor een nog gelere kleur. In het originele recept gaat ook nog 250(!) gram poedersuiker! Maar dat heb ik gewoon in zijn geheel weggelaten. Ik vind dat veel te zoet en afdoen aan de smaak van de mango. Ook gebruikte ik volle yoghurt i.p.v. Griekse, dat ging prima! De kardemom geeft dat extra smaakje dus laat dat vooral niet weg! Wel heb ik iets minder gedaan, omdat het best sterk is van smaak. Het recept komt uit het boek "Celebrating India" van chef Meenu. Het boek kun je omdraaien voor de Engelse versie van de recepten, handig voor iemand die de Nederlandse taal niet goed machtig is!

Als ik een boek review, deel ik er ook altijd een recept uit. Lekker een boek doorbladeren en vaak blijven er dan 1 of 2 recepten hangen. Er staan weer lekkere dingen in, zoals homemade chappati en een lekkere curry met vegaballetjes. Helaas is het hier waarik woon wat lastig om bepaalde Indiase producten te krijgen. Zo kon ik geen chappatimeel vinden en ook geen paneer, de Indiase kaas. Dus de curry en de chappati vielen af. Omdat vandaag ook de nationale week zonder vlees begint, wilde ik het liefst iets vegetarisch. Ik kwam uiteindelijk uit bij deze lekkere mangolassi! En we hebben ervan genoten hoor, ook Dina heeft een half glas weggetankt haha!

Chef Meenu geeft trouwens ook Indiase kookcursussen, zelfs in deze coronatijd kun je coronaproof lessen en workshops volgen om ook heerlijk Indiaas te leren koken. Kijk voor meer informatie op www.indiasekookcursus.nl.


Wil jij dit boek ook? Bestel hem dan via info@indiasekookcursus.nl met 25% korting! Gebruik de code ELLOUISA en betaal geen €39,99, maar slechts €29,99. 

Ingrediënten voor 2 grote glazen:
500 ml volle yoghurt of Griekse yoghurt
1 rijpe mango
2 el warme melk
Paar draadjes saffraan
1/2 tl kardemompoeder
Paar amandelen in reepjes gesneden

Bereiding:
Laat de draadjes saffraan even weken in de melk tot deze geel kleurt.
Schil en snijd de mango in stukjes. Pureer samen met de yoghurt in een blender goed fijn. Voeg de melk en kardemom toe en mix erdoor. 
Giet in 2 mooie glazen en garneer met de amandelen. Rietje erin en genieten maar!

Reacties

Populaire recepten