Paashaaspops

 


Een paar weken geelden was ik lekker aan het rondkijken bij Shein, vooral naar de bakspulletjes natuurlijk. En ik heb wat leuke dingen besteld, onder andere de siliconen vormen voor deze haasjes, zijn ze niet cute? Ik heb er nu paashaasjes van gemaakt met een paaseitjesvulling, maar je kunt ze natuurlijk met vanalles vullen en gebruiken als traktatie of op een kinderfeestje. Ik heb nu paaseitjes gebruikt, maar gebruik gerust andere chocoladedingen als mars, snickers, ferrero etc. En je kunt ook melkchocolade gebruiken voor mooie bruine haasjes. De vorm kost maar 3,50 en is hier te bestellen bij Shein.

Ingredi├źnten voor 6 stuks:
300 gr witte chocolade
250 gr paaseitjes met vulling naar keuze (geen massieve eitjes)
2 el Nutella
6 houten stokjes (krijg je bij de vorm)

Garnering:
25 gr roze candy melt met 1 el olie
25 gr pure chocolade
Sprinkles naar keuze

Bereiding:
Hak de paaseitjes fijn en meng met de Nutella. 
Smelt ondertussen de witte chocolade au bain marie en schep in elke holte een grote lepel chocolade.
Strijk met een kwastje goed uit zodat er overal chocolade zit. Schud even met je vorm zodat het gelijkmatig verdeeld wordt.
Zet je vorm dan minimaal 10 minuten in de vriezer tot de chocolade hard is.
Verdeel de vulling over de 6 holtes en druk er goed stevig in met een lepel. Zorg dat de bovenkant gelijk is. Druk de houten stokjes erin.
Bestrijk met chocolade en laat weer in de vriezer hard worden, minimaal een half uur.
Haal ze dan voorzichtig uit de vorm en leg op een plank of bord.
Smelt de candymelt met de zonnebloemolie au bain marie en doe in een boterhamzakje waar je en puntje vanaf knipt. Vul de oortjes en bestrooi meteen met sprinkles (het wordt namelijk snel hard).
Maak een roze neusje. Smelt de pure chocolade ook au bain marie en doe in en boterhamzakje waar je een puntje vanaf hebt geknipt. Maak hier de oogjes en snorharen van. Laat hard worden en genieten maar! Let op, ze zijn wel machtig!

Reacties

Populaire recepten