dinsdag 30 maart 2021

Salade met kip en geroosterde wortel


 
Deze salade met kip en geroosterde wortel is zo lekker! Moet je eens proberen, zeker nu het weer lente is en er soms al wat mooie dagen tussen zitten. De salade stond al op mijn blog, maar ik was niet tevreden, niet over de foto, maar ook niet helemaal over de salade zelf. Dus tijd voor een metamorfose! Ik maakte een nieuwe foto met mijn camera, voegde tomaatjes toe aan de salade en ik bakte de kipfilet in zijn geheel in plaats van in stukjes. Stukken beter en mooier!


En geroosterde wortel, dat is echt zo'n andere smaak dan gekookte wortel, moet je eens proberen! 

Ingredi├źnten voor 2 personen:
1 kipfilet
Zout en peper naar smaak
1/2 tl paprikapoeder
1 kropje little gem sla in repen
10 cherrytomaatjes of snoeptomaatjes, gehalveerd
10 wortels, in de lengte gehalveerd
50 gr feta of saladekaas, verkruimeld
2 el pijnboompitjes
1 el vers gehakte platte peterselie
Dressing:
1 tl honing
1 el citroensap
1 el olijfolie

Bereiding:
Bak de kipfilet in wat zonnebloemolie of olijfolie met zout, peper en paprikapoeder rondom mooi bruin en gaar. Snijd dan in plakjes.
Meng de wortels met 2 el olijfolie, wat zout en peper en doe in een braadslede. Zet in een voorverwarmde oven van 180 graden en rooster in 20-30 minuten gaar.
Klop de honing met citroensap en olie tot een dressing en rooster de pijnboompitjes even in een koekenpan zonder olie. 
Zet je salade dan in elkaar en garneer met de dressing, pijnboompitjes en peterselie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten