Salade met kip en geroosterde wortel
En geroosterde wortel, dat is echt zo'n andere smaak dan gekookte wortel, moet je eens proberen!
Ingrediënten voor 2 personen:
1 kipfilet
Zout en peper naar smaak
1/2 tl paprikapoeder
1 kropje little gem sla in repen
10 cherrytomaatjes of snoeptomaatjes, gehalveerd
10 wortels, in de lengte gehalveerd
50 gr feta of saladekaas, verkruimeld
2 el pijnboompitjes
1 el vers gehakte platte peterselie
Dressing:
1 tl honing
1 el citroensap
1 el olijfolie
Bereiding:
Bak de kipfilet in wat zonnebloemolie of olijfolie met zout, peper en paprikapoeder rondom mooi bruin en gaar. Snijd dan in plakjes.
Meng de wortels met 2 el olijfolie, wat zout en peper en doe in een braadslede. Zet in een voorverwarmde oven van 180 graden en rooster in 20-30 minuten gaar.
Klop de honing met citroensap en olie tot een dressing en rooster de pijnboompitjes even in een koekenpan zonder olie.
Zet je salade dan in elkaar en garneer met de dressing, pijnboompitjes en peterselie.
Reacties
Een reactie posten