Cheesy chickenbroodjes

 Hou jij van kip en van kaas? Dan zit je met deze broodjes goed! Ze zijn lekker cheesy en tegelijkertijd crispy, echt zo lekker! En je gebruikt er alleen kipfilet, room, kaas en afbakbroodjes voor, dat maakt t zo snel en makkelijk om te maken. En natuurlijk kun je afwisselen met de vulling, gebruik ook eens gehakt (superlekker met kaas) of alleen groenten voor een vegabroodje. En wat ook leuk is, om er zo'n afbakstokbrood voor te gebruiken, die vullen en na het bakken in stukken snijden. Of gewoon zo, heel op eten hihi, heb je meteen een hele maaltijd!

Op instagram staat een korte video (reel) van hoe ik ze heb gemaakt, deze is ook te bekijken zonder instagramaccount.


Heb jij mijn nieuwe boek 100 heerlijke hapjes al in huis? Hierin vind je 100 hartige en zoete hapjes, ideaal voor de ramadan! Klik hier om hem te bestellen!

Ingrediënten voor 8 broodjes:
250 gr kipfilet in blokjes
1 tl kipkruiden (of meer als je dat lekker vindt)
50 ml (kook)room
Kaas naar keuze, geraspt of in plakjes
Vers gehakte peterselie om te garneren
8 afbakpistoletjes

Bereiding:
Bak de kipblokjes met de kipkruiden in een beetje zonnebloemolie rondom goudbruin en gaar. Voeg dan de room toe en meng goed. Laat even meepruttelen tot het een dik mengsel is en laat afkoelen.
Snijd ondertussen de afbakbroodjes aan de bovenkant 2x schuin in, zodat je er als het ware een driehoek uit kunt halen. Schep in elk broodje wat kipvulling, doe daarop wat kaas en peterselie.
Zet 10 minuten in een voorverwarmde oven van 220 graden (hetelucht 200) tot de kaas mooi gesmolten is en je broodjes lekker bruin en knapperig.

Reacties

Populaire recepten