Kip-olijvenbroodjes


Ik had zo'n zin om deze broodjes te maken! Ik zag de vorm op verschillende Franse instagram accounts voorbij komen en besloot het zelf te proberen. Het is eigenlijk heel simpel, je hebt alleen een glas nodig. En voor de vulling werd het eens wat anders, kip met crème fraiche, paprika en olijven. En kaas natuurlijk! Echt een lekkere combinatie! Maar ook hier geldt dat je gerust andere vullingen kunt gebruiken.

Op instagram heb ik een korte video (reel) geplaatst van hoe je ze maakt, ook te bekijken als je geen instagramaccount hebt.


Heb jij mijn nieuwe boek 100 heerlijke hapjes al in huis? Hierin vind je 100 hartige en zoete hapjes, ideaal voor de ramadan! Klik hier om hem te bestellen!

Ingrediënten:
400 gr bloem
1 el suiker
1 zakje gist (7gr)
1 tl zout
4 el olijfolie
150 ml lauwwarme melk
100 ml lauwwarm water
Vulling:
1 kipfilet (ongeveer 250 gr) in blokjes
1 tl kipkruiden
1 tl paprikapoeder
Paar takjes platte peterselie, fijngehakt
1/2 rode puntpaprika in kleine blokjes
50 gr groene olijven in plakjes
100 gr geraspte kaas
Verder:
1 eigeel
1 el sesamzaadjes
1 el nigellazaadjes

Bereiding:
Maak eerst het deeg door de bloem te mengen met suiker, gist en zout. Voeg de olie toe en dan de melk. Doe dan beetje bij beetje het water erbij tot je een samenhangend deeg kunt vormen. Kneed dit ongeveer 10 minuten tot het zacht en soepel is. Laat het afgedekt een uur rijzen.
Maak ondertussen de vulling door de kipblokjes met de kruiden te bakken in wat olie. Bak de paprika kort mee en voeg de peterselie toe. Laat dit afkoelen.

Na het rijzen verdeel je het deeg in ca 20 bolletjes. Druk deze plat tot een dikke schijf. Druk er dan in het midden de onderkant van een glas in (liefst met een ronde bodem, zoals de glazen van een nutella potje). Zo krijg je een mooie dikke rand. Bestrijk deze rand met losgeklopt eigeel en bestrooi met sesamzaadjes en nigellazaadjes. Schep in het midden eerst een theelepel crème fraiche, daarop kip en dan wat olijven en kaas.

Bak ze in een voorverwarmde oven van 220 graden (hetelucht 200) in ongeveer 15-20 minuten goudbruin en gaar.

Reacties

Populaire recepten