Dubbele walnootkoekjes



Ik heb al heel wat koekjes met walnoten op mijn blog staan, omdat ze gewoon ook zo lekker zijn! Deze walnootplaatkoek is bijv. favoriet! Maar ook deze walnootbonbons zijn een aanrader! Ik maakte deze keer dubbele walnootkoekjes: twee zandkoekjes met walnoten, aan elkaar geplakt met Nutella, en dan nog even in de chocolade dippen en een walnootje erop. Superlekker en ze zien er ook nog eens mooi uit. Je kunt trouwens ook andere vormen gebruiken hoor.

Ingrediënten voor 25 koekjes:
150 gr bloem
60 gr poedersuiker
35 gr fijngemalen walnoten
Snufje zout
100 gr roomboter
1 eigeel
2 el melk
50 gr Nutella
100 gr pure chocolade
25 halve walnoten

Bereiding:
Meng bloem met poedersuiker, walnoten en zout. Voeg de boter in blokjes toe en doe ook het eigeel en de melk erbij. Meng dit met je handen tot een samenhangend deeg. Verpak in een boterhamzakje en laat een half uur rusten in de koelkast. Rol het daarna uit tot ongeveer 3 mm dikte en steek er rondjes uit, bijv met een klein glas. Leg de rondjes op een bakplaat met bakpapier en bak ze 10-12 minuten op 175 graden (hetelucht 160). Laat ze daarna afkoelen op een rooster.

Plak steeds twee rondjes aan elkaar met Nutella en werk zo alle koekjes af. Smelt de chocolade au bain marie. Dompel steeds een dubbele koek voor de helft in de chocolade en plak er een halve walnoot op.

Reacties

Populaire recepten