No bake cornettokoekjes

Ik heb weer een leuk koekje voor jullie, deze no bake cornettokoekjes! Ik had al cornettokoekjes op mijn blog staan, die maak je met deeg en een lekkere vulling naar keuze. Bij deze koekjes maak je de hoorntjes van gemalen pinda's en biscuitjes en witte chocolade. Dit doe je in de cornettovormpjes en laat je hard worden. Daarna doop je ze in de chocolade en nootjes, net een echt cornettotje! De vormpjes heb ik uit Marokko, maar in sommige winkels met Marokkaanse spullen in Nederland vind je ze ook.

Op mijn instagrampagina vind je een kleine video (reel) van deze koekjes. Ook te bekijken als je geen instagram hebt.

Ingrediënten voor 35 stuks:
250 gr pinda's
125 gr biscuitjes naar keuze (ik had salted caramelsmaak)
75 gr witte chocolade
Topping:
75 gr witte chocolade
75 gr melk of pure chocolade
75 gr gebakken amandelen, fijngehakt

Bereiding:
Maal de pinda's heel fijn en doe in een grote kom. Maal de biscuitjes ook helemaal fijn en doe bij de pinda's. Smelt de witte chocolade au bain marie en roer door het pindamengsel. Laat het even opstijven in de koelkast (niet te lang!).

Ondertussen knip je bakpapier in vierkantjes van ongeveer 10 bij 10 cm en vouw je deze tot een puntzakje. Schuif in je cornettovormpjes en vouw de randjes om. Schep hierin steeds wat pindamengsel en druk het goed in het vormpje. Laat de koekjes minimaal een uur in de koelkast liggen. Haal ze dan uit de vormpjes en verwijder het bakpapier.

Smelt de chocolade au bain marie en dompel je cornetto's hierin en daarna in de amandelen. Leg ze op een snijplank of plaat met bakpapier of aluminiumfolie en laat hard worden in de koelkast.

Reacties

  1. Hallo,deze wil ik zeker maken, zien er heerlijk uit! Gebruik je ongezouten pinda's?

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten