Oreo-maizenakoekjes

 


Op instagram zag ik bij Sihamsdelicias (aanrader om te volgen als je insta hebt!) een variant van de bekende maïzenakoekjes (mijn lievelingskoekjes), namelijk met oreo en witte chocolade. Wat een goed idee!!! Ik besloot het meteen uit te proberen, ik wilde namelijk al maïzenakoekjes maken, dus de helft van het deeg gebruikt voor een oreo versie. En wat zijn ze lekker geworden zeg, echt een topcombinatie zo!

Ingrediënten voor 40 stuks:
3 eigelen
50 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
100 gr boter op kamertemperatuur
50 ml zonnebloemolie
200 gr maïzena
1 tl bakpoeder (4 gr)
4 gemalen oreokoekjes
Garnering:
400 gr witte chocolade
8 gemalen oreokoekjes

Bereiding:
Mix eigelen met suiker, vanillesuiker, boter en olie samen. Meng dan maïzena, oreokruimels en bakpoeder erdoor tot een kruimelig mengsel. Meng met je handen tot een zacht deeg. Laat dit een half uur in de koelkast rusten. Maak dan bolletjes ter grootte van een olijf en rol daar staafjes van. Leg op een bakplaat met bakpapier en bak 15-20 minuten op 180 graden (hetelucht 160). Let op, ze zijn heel breekbaar na het bakken! Laat ze het liefst afkoelen op de bakplaat voor je ze er vanaf haalt.

Smelt de witte chocolade au bain marie en dompel de koekjes hierin met een vork. Leg ze op een plank met aluminiumfolie en bestrooi met oreokruimels.

Reacties

  1. Vandaag gemaakt voor eid inshAllah, zal morgen weer een nieuwe lading maken, want we bleven maar "proeven" :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten