Polentacakejes met pistache en abrikozen



 Ik kook en bak eigenlijk niet zo vaak met maïsmeel, maar deze polentacakejes zijn echt een aanrader hoor! Ik ga zeker eens vaker iets maken met maïsmeel. Het heeft een andere structuur en is wat zwaarder dan gewone bloem, maar wel heel smaakvol. Ik wil er ook nog eens echt polenta mee maken, dat heb ik dus nog nooit gegeten. Zo is mijn lijst met to make/to bake nog ontzettend lang hoor haha. Al heb ik in dit jaar wel al een heleboel dingen van die lijst toch gemaakt! 

Op deze polentacakejes kwam ik uit toen ik een pakket vol lekkere producten van Mirasfood kreeg. Daarin zaten walnoten, pistache, kokos en gedroogde abrikozen plus twee pakken maismeel (fijn en grof) én nog een pak met kunefe. Dat heb ik dus ook nog nooit gemaakt en wil ik nog uitproberen! Ze hebben trouwens een ontzettend groot assortiment producten die je vaak in Turkse of Marokkaanse winkels terugvindt: noten, rijst, bulgur, zuidvruchten, tomatenpurees, tarweproducten, deegwaren, peulvruchten en kruiden. Wil jij weten waar je de producten in jouw buurt kunt krijgen? Neem dan even een kijkje op hun website!

Deze cakejes zijn supersmaakvol door de noten die erin zitten (amandel en pistache) in combinatie met het maismeel en de citroen. Bovendien zijn ze ook nog eens glutenvrij! Dus ga ze gauw bakken en geniet ook van jouw lekkere cakejes.

Ingrediënten:
150 gr roomboter op kamertemperatuur
150 gr suiker
2 eieren
2 el Griekse yoghurt
Geraspte schil van 1 citroen
Sap van een halve citroen
65 gr amandelmeel
40 gr fijngemalen pistachenoten
100 gr fijne maismeel
1 tl bakpoeder
Snufje zout
5 gedroogde abrikozen, geweld in warm water en in stukjes
Topping:
150 gr poedersuiker
1 el citroensap
2 el gehakte pistachenootjes

Bereiding:
Mix de boter met de suiker tot een crème. Mix de eieren er een voor een door. Voeg dan de yoghurt, citroenschil en sap toe en mix erdoor. Voeg de amandelmeel, pistachenoten, maismeel, bakpoeder en zout toe en mix goed. Schep tenslotte de abrikozenstukjes erdoor. Bedek je muffinbakplaat met papiertjes en schep of giet er het beslag in. Bak ze in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160) voor 15-20 minuten goudgeel en gaar.

Maak het glazuur door de poedersuiker te mengen met het citroensap. Garneer elk cakeje ermee en strooi er nog wat pistachenootjes op.

Dit artikel is een samenwerking met Mirasfood, meer hierover lees je in mijn disclaimer.

Reacties

Populaire recepten