Mshat - Palestijnse bloemkoolbeignets

 Ik hou van bloemkool hoor, maar dan wel alleen als het op een andere manier is bereid dan gewoon gekookt. Dan vind ik er namelijk niets aan, het is al gauw te gaar gekookt en smaakt zo weeïg. Nee, ik rooster het liever, zoals voor deze geroosterde bloemkoolsalade. Toen ik op zoek ging naar Palestijnse recepten, kwam ik ook deze bloemkoolbeignets tegen, die je trouwens ook in pannenkoekvorm kunt maken. Ze zijn echt zo lekker als bijgerechtje bij een soep of salade en broodjes of als onderdeel van een tafel vol kleine gerechtjes. Ik gebruikte het recept van Chef in Disguise, een Palestijnse foodblogger met echt overheerlijke recepten. Ik heb alleen de hoeveelheden ietsje aangepast/verduidelijkt. 


Heb jij mijn nieuwe boek 100 heerlijke hapjes al in huis? Hierin vind je 100 hartige en zoete hapjes, ideaal voor de ramadan! Klik hier om hem te bestellen!

Ingrediënten:
250 gr bloemkoolroosjes
4 eieren
3 el gehakte verse platte peterselie
1 el gehakte munt
1 ui
1 lente uitje
1 tl komijn
1/2 tl allspice
1/2 tl kardemom
1/2 tl kaneel
1 tl zout
100 gr bloem
1 tl bakpoeder

Bereiding:
Kook de bloemkoolroosjes beetgaar en giet af. Laat afkoelen en breek dan in kleinere stukjes met een vork.
Hak de ui en lente-ui fijn in een hakmolen. Klop de eieren tot ze licht en dik zijn en voeg de ui en kruiden toe. Meng ook de bloemkool erdoor. Meng bloem met bakpoeder en schep beetje bij beetje door het eimengsel tot je een mooi dik beslag hebt.

Verhit in een koekenpan een laag zonnebloemolie van ongeveer 2 cm diep. Schep hierin steeds een grote lepel beslag en bak op middelmatig vuur goudbruin, draai om en bak ook die zijde goudbruin op wat lager vuur. Laat ze uitlekken en serveer met bijv yoghurt om in te dippen en wat partjes citroen.

Reacties

Populaire recepten