Pasta met pittige garnalenWij zijn thuis niet echt enorme pasta eters, wat dat betreft zijn wij misschien wel een uitzondering haha. Maar er is één pastasaus die ik regelmatig maak en dat is mijn pastasaus van verse tomaten, die ik rooster in de oven met knoflook en kruiden (en ui, maar daar is mijn zoontje niet dol op, dus dat laat ik tegenwoordig weg). Soms hou ik het simpel met alleen de saus en geraspte kaas, soms bak ik wat gehakt(balletjes) en/of groenten erbij. Deze keer besloot ik aan de slag te gaan met een van de kruidenmixen die ik kreeg van Moroccan Spicy Secrets: de vismix. Die kun je heel goed gebruiken voor gebakken vis of een visburger, maar ook voor garnalen. De mix is weel een beetje pittig en bevat al zout, dus hou daar rekening mee. Verder is het echt een heerlijke smaakmaker, net als hun andere kruidenmixen. De kipkruiden bijvoorbeeld, is echt favoriet hier! Ik heb al veel kipkruiden geprobeerd, maar deze vind ik echt het lekkerst. 

Ingrediënten:
300 gr grote garnalen
1 tl vismix van Moroccan Spicy Secrets
1 courgette, gehalveerd en in plakjes
1 rode puntpaprika in stukjes
500 gr tomaten, in vieren
1 teentje knoflook
2 wortels in plakjes
1 tl Italiaanse kruiden
1/2 tl zout
1/2 tl zwarte peper
3 el olijfolie
Pasta naar keuze

Bereiding:
Meng de tomaten met de knoflook, wortel, kruiden en olijfolie en doe in een braadslede.
Zet deze 45 minuten in een voorverwarmde oven van 160 graden.
Kook de pasta naar keuze volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Meng de garnalen met de vismix en bak in wat zonnebloemolie gaar in een paar minuten. Voeg de courgette en paprika toe en bak kort mee. 

Pureer de tomaten en meng door de pasta, verdeel de garnalen en groenten ervoor en strooi er nog wat cherrytomaatjes over.


Reacties

Populaire recepten