Honingijs zonder ijsmachine

 Zelf ijs maken is helemaal niet moeilijk en je hebt er zelfs geen ijsmachine voor nodig (al heb ik die wel hoor). Door slagroom stijf te kloppen en hier gecondenseerde melk en andere smaakmakers door te mengen, krijg je heerlijk romig ijs waarmee je heel veel kunt variëren! Ik heb ervoor gekozen om de helft van een blikje gecondenseerde melk te gebruiken, omdat een heel blikje echt te zoet wordt. Maar als je daarvan houdt, kun je er meer in doen. Ik gebruikte voor dit ijs de heidehoning van Honingonline, een kruidige honing afkomstig van bijen die op de Veluwe zijn uitgezet. Daar groeien veel kruidige planten wat je (wonderbaarlijk genoeg) gewoon terugproeft in hun honing! Vind het nog steeds zo fascinerend hoe elke honing die ik geproefd heb van Imkerij de Valksche Bijenhof zo anders smaakt. Ik maakte met dezelfde honing trouwens ook heerlijke zoete en knapperige amandelen voor in het ijs, superlekker! Maar heb je daar nou geen tijd voor of geen zin in, dan kun je ook deze zoete notenmix gebruiken, ook lekker!

Het recept vind je weer op de website van Honingonline waar ik elke maand een nieuw recept voor bedenk. Alle honing die ik gebruik, kun je bij hen bestellen en heb je meestal de volgende dag al in huis.  Bekijk ook de voorgaande recepten eens:



Honing-sandwichkoekjes

Honingcake

               

Dit artikel is een samenwerking met Honingonline, lees hier meer over in mijn disclaimer.

Reacties

Populaire recepten