Noodles met homemade woksaus


 Volgens mij heb ik het al eerder eens gezegd dat wij niet vaak Aziatisch eten, maar er zijn wel wat gerechten die het goed doen. Zo maak ik wel regelmatig zelf nasi, kip tandoori of butter chicken. En deze noodles met homemade woksaus komen ook steeds vaker op tafel! Ik maakte het nu met kipballetjes, stukjes kip, gehaktballetjes, runderreepjes, omelet of garnalen kan ook prima. En eigenlijk is het een soort basisrecept waar je zelf steeds mee kunt variëren, gebruik eens andere groenten of voeg wat meer van de ene of andere saus toe en je hebt weer een heel andere smaak. Ook kun je variëren met garneringen: lente-uitjes, gebakken uitjes, geroosterde nootjes of sesamzaad, waar jij zin in hebt. 


Er zijn natuurlijk nog heel veel andere woksauzen die je zelf kunt maken, dat ga ik binnenkort zeker uitproberen, want dit was toch wel erg lekker!

Ingrediënten voor 4 personen:
250 gr kipgehakt
1 tl zout
1/2 tl zwarte peper
1/2 tl gemberpoeder
1/2 tl korianderpoeder
Paar takjes fijngehakte verse koriander (of peterselie als je geen koriander lust)
1 el sweet chilisaus
Groenten naar keuze (bijv paprika, wortel, broccoli, peultjes, sugar snaps, courgette etc)
Saus:
75 ml sojasaus
50 ml sweet chilisaus
1 el gembersiroop
2 el honing
2 el vers limoensap
1 el maïzena
Extra:
2 lente-uitjes in ringetjes
Sesamzaad

Bereiding:
Meng het kipgehakt met de kruiden en chilisaus en vorm er balletjes van. Verhit een wok met wat sesamolie of wokolie en bak de kipballetjes hierin rondom bruin. Voeg na een paar minuten de geraspte gember en knoflook en de gesnipperde ui toe en bak een paar minuten mee. Doe dan de groenten erbij en roerbak een paar minuten met de balletjes mee. Klop in de kommetje de chilisaus met de sojasaus, gembersiroop, honing, limoensap en maïzena en voeg toe aan de kip en groenten. Roer even goed door en proef of het goed op smaak is. Bereid de noodles volgens de verpakking en meng door de saus. Garneer met lente-uitjes en sesamzaadjes.

Reacties

  1. Ik zocht een snel gerecht en vond deze. Zojuist gemaakt met kant en klaar vegan balletjes in stukjes ipv de kipgehakt (had deze op voorraad) en de honing vervangen door Agavesiroop. Heerlijk. Dankjewel voor het recept.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat kan ik vervangen voor gembersiroop?

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten