donderdag 5 augustus 2021

Couscousbowl



 Zo, dat is even geleden! Wij waren aan het genieten van 2 weken vakantie in Marokko, heerlijk! En nu hier weer aan de bak natuurlijk, met werk, kinderen zomervakantie en drukte rond mijn tweede kookboek. Dus ik deel wat minder nieuwe recepten met jullie. Maar deze couscousbowl wilde ik zeker delen! Ik gebruikte hiervoor de keftamix van Moroccan Spicy Secrets, een kruidenmix speciaal voor gehakt. En die mix is echt heel erg lekker! Ik deed vaak een eigen mengsel van kruiden bij mijn gehakt, maar dat pakte steeds anders uit. De ene keer was het heerlijk, de andere keer veel te sterk of juist te flauw. Dus zo'n mix is ontzettend handig. Per kilo gehakt gebruik je 50 gr kruidenmix zodat je gehakt perfect op smaak is!

Ik maakte er leuke gehaktspiesjes mee die ik serveerde met deze lekkere couscousbowl: een couscoussalade met sinaasappel, worteltjes, courgette en kikkererwten. Supergezond en smaakvol! Ik doe er dan wat yoghurt bij voor de smueïgheid en smaak, daar zijn wij dol op. Maar je kunt ook kiezen voor humus bijvoorbeeld.

Ingrediënten:
350 gr gehakt
20 gr keftamix van Moroccan Spicy Secrets
Couscoussalade:
200 gr couscous
200 gr kokend water
1/2 tl zout
1/2 tl zwarte peper
1 tl ras el hanout
50 gr rozijnen, geweld
50 gr amandelschaafsel, geroosterd
2 el olijfolie
Sap van een halve sinaasappel
1 el honing
4 wortels in plakjes
1 courgette in reepjes
1 blik kikkererwten, uitgelekt
1 rode puntpaprika
Zout en peper naar smaak
Ras el hanout
Olijfolie
Azijn
Verse platte peterselie
Yoghurt

Bereiding:
Meng het gehakt met de keftamix en maak er balletjes van of staafjes op een satéprikker. Bak op de bbq, grillpan of in een koekenpan rondom gaar en bruin. Maak ondertussen de couscoussalade door de couscous te mengen met de kruiden en er kokend water over te gieten. Laat afgedekt wellen en roer goed door met een vork. Klop de olijfolie met het sinaasappelsap en de honing los en meng door de couscous. Roer de rozijnen en het amandelschaafsel erdoor.
Kook de wortelplakjes in 2 minuten beetgaar en meng hierdoor 1 el olijfolie, 1 tl azijn en wat gehakte verse peterselie. Breng op smaak met zout en peper.
Doe de courgetterepen in een koekenpan met wat olijfolie, zout en peper en roerbak een paar minuten tot de courgettes beetgaar zijn.
Meng de kikkererwten met wat ras el hanout, olijfolie en zout en peper naar smaak.
Snijd de paprika in ringen.
Serveer alles samen in een bowl, diep bord of schaal.


Dit artikel is een samenwerking met Moroccan Spicy Secrets, lees hier meer over in mijn disclaimer.


6 opmerkingen:

  1. Hey Ellouisa
    Ik merk heel veel spelfouten in je recept. Wellicht dat je het niet hebt nagelezen?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey Ellouisa dit zijn de dingen die mij niet helder zijn��

    Bij de ingrediënten heb je saladezijnen

    In de bereiding
    "maak met de couscoussalade door de couscous te mengen" "laat goed en roer goed door met een vork" "kook de wortelplakjes in 2 minuten beetgaar meng deeg 1 eetlepel olijfolie"

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bij mij staat dat er echt niet??? Misschien komt t niet goed in beeld?

      Verwijderen
    2. Hi ellouisa

      Nou staat het recept er wel goed op��

      Verwijderen
    3. En ik heb niks aangepast ;-) die ene spelfout staat ee nog steeds :D dus denk dat je weergave niet goed was ofzo

      Verwijderen