Frisse kwarkcake



 Na het maken van de honingcheesecakejes had ik nog kwark over (wij lusten dat niet zo los) en leek het mij een goed idee om in een cake te verwerken. En dat was het zeker! Samen met de smaken van citroen en sinaasappel is dit een heerlijke frisse, zachte en smeuïge cake, zo lekker! Ik maakte hem nu in een tulbandvorm, maar je kunt ook een springvorm of rechte cakevorm gebruiken. 

Ingrediënten:
250 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
2 eieren
175 ml zonnebloemolie
Geraspte schil en sap van een citroen en een sinaasappel
275 gr volle kwark
350 gr bloem
1 zakje bakpoeder
Glazuur:
125 gr poedersuiker
Evt. 2 el gehakte pistachenootjes

Bereiding:
Mix de suiker met de vanillesuiker, eieren en olie.
Voeg de geraspte schil en sap toe (houdt 1 el sap apart voor het glazuur) en doe ook de kwark erbij. 
Mix goed en voeg dan bloem en bakpoeder toe.
Mix tot een dik en luchtig beslag, je zult zien dat er een soort luchtbellen in komen.
Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht 160) en vet je bakvorm in (ik gebruik altijd een papje van 1 tl zachte boter, 1 tl zonnebloemolie en 1 tl bloem). Giet het beslag erin en strijk glad. Bak in ongeveer 40-50 minuten goudbruin en gaar. Laat 10 minuten afkoelen in de vorm en keer dan om op een rooster om verder af te koelen.
Maak een glazuur van poedersuiker en het apart gehouden sap. Versier de cake hiermee en garneer met de pistache.

Reacties

  1. Heb de cake vandaag gemaakt in een ronde bakblik (ongeveer 30 cm), helaas is deze niet gaar geworden. Na 70 min. Was deze nog niet gaar. Heb ipv kwark yoghurt gebruikt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat jammer maar ik denk dat yoghurt te vloeibaar is hiervoor

      Verwijderen
  2. Voor mij geldt hetzelfde. Ik precies het recept gevolgd, maar ook bij mij werd de cake niet gaar...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Elke oven is anders en als je een andere vorm gebruikt kan het ook weer anders zijn ,soms is een langere baktijd nodig

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten