Gezonde en coronaproof traktatie met Servero fruitmoesjes

Trakteren

 Als moeder van twee kinderen kan ik me elk jaar weer verheugen op het maken van traktaties voor hun verjaardag. Ik hoor vaak om me heen dat men hier niet zo'n zin in heeft, maar ik dus wel! Voor Sami hebben we al heel wat leuke dingen gemaakt de afgelopen jaren. Voor Dina zal haar tweede verjaardag de eerste keer zijn dat ze gaat trakteren op het kinderdagverblijf! En waar je voorheen vanalles kon kiezen, ligt de nadruk nu vaak op gezond en sinds de coronapandemie ook coronaproof. Maar wat is nou gezond en wat is coronaproof? Daar verschillen de meningen over en ook per school is het traktatiebeleid anders. Zo zijn er scholen waar je alleen nog maar gezond mag trakteren, maar ook scholen waar alles nog kan. Op onze school mocht tot vorig jaar eigenlijk alles wel, daarna is een enquete gehouden. De meeste ouders wilden geen gezond traktatiebeleid, maar zijn wel voorstander van het stimuleren van gezond eten. En dus is gekozen voor een middenweg: gezond trakteren wordt gestimuleerd. De juf of meester beoordeelt of de traktatie gezond of ongezond is (en dat is juist zo lastig). Is de uitkomst ongezond? Dan gaat de traktatie met de kinderen mee naar huis, zodat ouders kunnen bepalen of en wanneer hun kind het mag opeten. Dat vind ik wel een goede oplossing! 

Gezonde en coronaproof traktaties

Toen Sami 9 werd, deelde ik een reel van zijn trakatie op instagram. Die is inmiddels ruim 30.000 keer bekeken en bijna 250 keer opgeslagen! Ook kreeg ik veel vragen naar andere traktatie-ideeën, vooral gezond en/of coronaproof. Daar ben ik mee aan de slag gegaan! En deze leuke fruitmoesmannetjes met fruitmoesjes van Servero zijn de eerste die ik met jullie ga delen. Ontzettend makkelijk om te maken, maar vooral ook heel leuk! Je kunt ze samen met je kind maken en helemaal los gaan met stickers, stiften, verf, oogjes, veertjes, pompoms en noem maar op! De lepels kun je vaak in de supermarkt of bij de Action vinden en zijn heel handig om erbij te doen, zodat de kinderen meteen kunnen smullen van hun fruitmoesje. 

Fruitmoesjes

De fruitmoesjes van Servero zijn ideaal voor een gezonde traktatie! Ze worden gemaakt van 100% fruit zonder toegevoegde suikers of andere toevoegingen. Je hebt ze in de smaken appel-peer, appel-ananas-banaan (onze favoriet) en appel-mango-perzik-passievrucht. En wist je dat je ook hele lekkere dingen kunt maken met de moesjes? Kijk hier maar eens voor wat leuke en lekkere recepten! Je kunt de moesjes kopen in de meeste supermarkten, waar ze meestal bij de appelmoes staan.

Dit heb je nodig

Fruitmoesjes van Servero
Lepels (ik heb deze)
Zwarte stift
Chenilledraad (Action of hema)
Veertjes (Action)
Pompoms (Action of zeeman)
Stickers (Action of hema)
WIebeloogjes (Action of hema)

Zo maak je ze

Wikkel een chenilledraadje om het fruitmoesje en draai de uiteinden om de lepel, zodat dit een soort armpjes zijn die de lepel vasthouden.
Versier je mannetjes met stift, stickers, wiebeloogjes, veertjes en pompoms naar keuze.

Wil je er een video van zien? Bekijk dan gauw mijn reel op instagram en volg me daar ook!

Dit artikel is een samenwerking met Servero, lees hier meer over in mijn disclaimer.

Reacties

Populaire recepten