Chocolade-hazelnootkoeken

 Onlangs kreeg ik een pakket vol lekkere dingen van Verkade: 8 repen chocolade en allerlei koekjes. Ik vroeg jullie op instagram naar welke reep jij zou kiezen en het merendeel koos voor de melkchocolade met knapperige hazelnoot, een klassieke smaakcombinatie die eigenlijk dus tijdloos is. Deze reep hield ik apart om iets lekkers mee te maken en de rest hebben we allemaal opgegeten haha, o en de pure repen heb ik aan mijn moeder gegeven. Ik vond ze allemaal echt heel lekker van smaak en dat is niet altijd het geval bij chocolade. Mijn favoriet is de "extra romige melk met stukjes pecan". Ik hou eigenlijk niet zo van melkchocolade, maar deze is echt heerlijk! Ook de donkere melk is trouwens heel lekker! Ik maak zelf ook graag koekjes met een mengsel van puur en melk, dat smaakt ongeveer hetzelfde. Dan is het minder sterk dan pure chocolade en minder zoet dan melkchocolade, ideaal! Vooral bij mijn marmerkoekjes doe ik dat vaak.


Chocoladekoeken met hazelnoot

Ik bedacht van alles om te maken met de reep die ik achter had gehouden: brownies, muffins, broodjes of een cake. Maar het werden uiteindelijk deze grote chocoladekoeken. Omdat ik ze maakte op en ochtend dat ik weg moest en deze koeken wilde meenemen, was het zaak dat het iets werd wat snel klaar was. En dat zijn deze koeken, het beslag is zo gemaakt en je hoeft ze maar 10 minuten te bakken. 

Ingredi├źnten voor 10 grote koeken:
125 gr roomboter op kamertemperatuur
1 ei
100 gr suiker
50 gr lichtbruine basterdsuiker
50 gr donkerbruine basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
150 gr bloem
1/2 tl baking soda
Snufje zout
40 gr cacao
75 gr Verkade melkchocolade met hazelnoten
50 gr geroosterde hazelnoten

Bereiding:
Mix de boter met het ei en de suikers romig. Voeg dan de bloem baking soda, zout en cacao toe tot een plakkerig deeg. Hak de chocolade en de hazelnoten in stukjes en schep door het beslag (houdt 2 el hazelnoten apart!). Schep dan met een grote eetlepel een stuk deeg op en vorm voorzichtig tot een balletje. Leg op een bakplaat met bakpapier. Vorm zo 9 bollen en laat er genoeg ruimte tussen.
Bestrooi met de hazelnoten en bak in een voorverwarmde oven van 200 graden (hetelucht 180) voor 10 minuten. Laat ze eerst een kwartier op de bakplaat afkoelen (zolang ze nog warm zijn kun je trouwens de vorm van elke koek een beetje bijwerken tot een mooie cirkel). Leg ze daarna op een rooster om verder af te koelen.

Reacties

Populaire recepten