Gezonde unicorn traktatietaart

Na de leuke reacties op mijn fruitmoesmannetjes met Servero fruitmoesjes, heb ik nu weer een leuke gezonde en coronaproof trakatie voor jullie. Ik maakte een traktatietaart met de fruitsnacks van Fruit Funk. Deze zijn gemaakt van 100% fruit, zonder toegevoegde suikers of andere smaakstoffen. Je hebt verschillende smaken als appel, aardbei en banaan. Je kunt ze online bestellen, maar je ziet ze ook steeds vaker in de supermarkt. Voor deze taart gebruikte ik de unicorn zakjes fruitstrips en bars, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor de Paw Patrol zakjes en bars of voor Peppa pig. Of maak een eigen ontwerp met het favoriete personage van jouw kind. 

Taartschijf

Voor de taart gebruikte ik een piepschuim schijf die je kunt bestellen bij bijvoorbeeld Bouwhuis baktotaal. Ik heb er nu een gebruikt van 22 cm doorsnede en 15 cm hoog. Daar kunnen ongeveer 12 prikkertjes op. Heb je er meer, dan zou ik een grotere schijf nemen of twee minder hoge schijven op elkaar plaatsen (de onderste groter dan de bovenste) zodat je een rand krijgt waar je ook nog prikkertjes kwijt kunt.

Op de prikkertjes heb ik een unicorn afbeelding geplakt, deze heb ik zelf via google gevonden en vervolgens in word geplakt. Uitprinten en uitknippen en ze zelf aan de bovenzijde op je prikker plakken. En de grote unicorn aan de voorzijde knipte ik uit de zak van de zakjes fruitstrips :D. Je kunt de taart natuurlijk zo mooi maken als je wilt, versier hem samen met je kind met stickers of diamantjes bijvoorbeeld. Voor een how to video verwijs ik je graag naar mijn instagrampagina.

Dit heb je nodig:
1 piepschuim schijf (22-26 cm doorsnede)
Crêpepapier in kleur naar keuze
Satéprikkers
Zakjes fruitstrips (Fruit Funk)
Fruitbars (Fruit Funk)
Cellofaanzakjes (bijv. deze)
Lint in kleur naar keuze
Afbeelding van unicorn voor prikker (bijv. deze)

Evt. stickers en diamantjes voor het versieren van de taart

Zo maak je het:
Meet een stuk crêpepapier dat om je taart heen past en 2 x zo hoog is als je piepschuim schijf. Vouw het in de lengte dubbel en vouw dan verder op tot een strook van ca. 10 cm breed. Knip er gelijke stroken in en vouw je crêpepapier weer open (wel in de lengte dubbelgevouwen houden). Doe om je vorm en plak vast met plakband. Plak aan de onderzijde het crêpepapier ook vast met plakband. Bind er een lint omheen en plak vast of maak er een mooie grote strik in. Plak er eventueel een afbeelding van een unicorn op.

Doe de zakjes fruitstrips en fruitbars in je cellofaanzakjes en bind deze met een lintje dicht om je satéprikker. Kopieer en plak je unicorn afbeelding in word, kopieer en plak daarna meerdere keren in hetzelfde bestand zodat je een a4 met een heleboel Unicorn plaatjes krijgt. Print deze uit en knip ze uit. Plak ze dan om het uiteinde van je prikkers. Steek je prikkers in de piepschuim schijf en versier de taart desgewenst met stickers en diamantjes.

Reacties

Populaire recepten