Appel- speculaascake

 Deze appel-speculaascake bedacht ik gisteren toen ik even wat makkelijks wilde bakken, dat is meestal een cake. En ik wilde graag een van mijn nieuwe vormen van Darnastore uitproberen. Nou dat pakte heel goed uit! Ik gebruikte mijn basisrecept voor cake, deed daar speculaaskruiden, kaneel en appel bij. Gebruikte deze vorm en garneerde de cake met witte chocolade en gehakte amandelen, megalekker! 

Ik gebruik voor deze cake een theeglas met oortje van 250 ml inhoud. Maar ieder ander glas of mok met die inhoud kun je gebruiken.

Ingredi├źnten:
1.5 glas suiker
1 glas zonnebloemolie
4 eieren
1/2 glas melk
2 glazen bloem
1 zakje bakpoeder 
1 el koekkruiden
1 tl kaneel
2 appels, geschild en in stukjes
Extra:
100 gr witte chocolade
50 gr gepelde amandelen

Bereiding:
Mix de suiker met de olie en eieren even goed. Voeg dan melk, bloem, bakpoeder en de kruiden toe. Mix tot een glad beslag. Schep de appelstukjes erdoor.
Vet je bakvorm in, ik gebruik altijd een papje van 1 tl zachte boter, 1 tl olie en 1 tl bloem, dat werkt perfect. Schep het beslag erin en bak de cake ongeveer 40 minuten op 175 graden (hetelucht 160). Laat ongeveer 20 minuten in de vorm afkoelen en stort dan op een rooster. Laat helemaal afkoelen.

Bak de amandelen in 2 el zonnebloemolie in een koekenpan goudbruin, laat ze uitlekken op keukenpapier en hak dan fijn in hakmolen. Smelt de witte chocolade au bain marie en giet over de cake. Bestrooi met de amandelen.

Reacties

Populaire recepten