Zelf chocoladeletters maken

 Ik maak elk jaar zelf pepernoten met mijn zoontje, maar nu werd het wel eens tijd voor iets anders! Ik zag regelmatig filmpjes voorbij komen waarin zelf chocoladeletters werden gemaakt, ook leuk om te doen met kinderen. Dus gingen wij ook aan de slag. En eigenlijk is het heel makkelijk: je hebt alleen chocolade en boter nodig. En natuurlijk schuimpjes, strooigoed of sprinkles om je letters te versieren. Ik heb een mix van melk en puur gebruikt voor het lekkerste en mooiste resultaat. Maar je kunt ook witte chocolade nemen of een duoletter maken, ook leuk!

Ingredi├źnten voor 2 grote letters:
175 gr melkchocolade
175 gr pure chocolade
100 gr roomboter op kamertemperatuur
Strooigoed en sprinkles om te versieren

Bereiding:
Breek de chocolade in stukjes en doe in een schaal of pannetje. Zet op een steelpannetje met een laagje water en zet op het vuur. Laat op laag vuur de chocolade smelten tot ongeveer 3/4 gesmolten is. Haal dan van het pannetje af en roer de resterende stukken chocolade erdoor tot het geheel gesmolten is. Laat de chocolade afkoelen tot 30 graden. Heb je geen suikerthermometer, dan kun je ongeveer een kwartier wachttijd aanhouden en af en toe roeren.
Mix ondertussen de boter voor ongeveer 5 minuten tot hij wit en romig is. Roer door de afgekoelde chocolade tot een dikke romige substantie. Doe dit in een spuitzak met stervormig spuitmondje.

Neem een vel bakpapier en teken daar met een potlood de gewenste letter op. Spuit dan de room in mooie krullen op deze letter. Versier naar keuze en laat de letters in de koelkast hard worden.

Reacties

Populaire recepten