2 recepten voor gezonde voornemens in 2022

Foto: www.thewholesomedish.com

Heb jij goede voornemens voor 2022?
Een gezondere leefstijl is een van de meest gehoorde voornemens voor het nieuwe jaar. In 2022 is dat niet anders. Voldoende lichaamsbeweging en een verantwoord en gebalanceerd dieet zijn vaak de belangrijkste ambities. Of je nou wilt afvallen of gewoon gezonder wilt leven, de onderstaande recepten helpen om je doel te bereiken.

Gevulde courgettes met zilvervliesrijst en kipfilet
In een paar stappen ben je klaar met dit gezonde en smaakvolle gerecht.

Ingrediënten voor 2 personen
2 courgettes
200 gram kipfilet
300 gram zilvervliesrijst ongekookt
2 eetlepels olijfolie
1 rode ui
12 cherrytomaten
2 handjes geraspte kaas

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de courgettes over de lengte doormidden en verwijder het vruchtvlees in het midden met een lepel. Leg ze vervolgens op een bakplaat en brengt ze op smaak met zout en peper. Bak de courgettes 10 minuten in het midden van de oven. Versnipper de ui en snij de kipfilet en cherrytomaten in stukjes. Doe wat olie in de koekenpan en fruit de ui. Voeg de kipfilet toe en bak het geheel tot het gaar is. Verwarm aan het einde kort de cherrytomaten mee. Stop het mengsel in de voorverwarmde courgettes en bestrooi het met kaas. Laat het nog 15 minuten in de oven staan. Kook ondertussen de zilvervliesrijst en serveer bij de courgettes. Eet smakelijk!

Quinoasalade met spinazie, balsamico en gerookte kipfilet
Deze verrassende salade zit boordevol smaak. Bovendien is de bereiding kort en eenvoudig.

Ingrediënten voor 2 personen:
150 gram Quinoa
120 g gerookte kipfilet
200 gram verse spinazie
30-40 gram pecannoten
Een halve komkommer
40 milliliter balsamicoazijn
2 rode uien
1 eetlepel olie
Peper en zout naar smaak

Bereiding:
Kook allereerst de quinoa in ongeveer 12 minuten gaar, of volg de instructies op de verpakking. Snijd de kommer en de ui in grove stukken. Doe de olie in een koekenpan, fruit de ui en voeg de balsamicoazijn toe. Leg de spinazie en komkommer op de borden. Voeg daarna de gekookte quinoa, uien, gerookte kipfilet en pecannoten toe. Naar smaak voeg je zout en peper toe. Op zoek naar nog meer pit? Giet dan nog een scheut balsamicoazijn over het geheel.

Op zoek naar professioneel advies voor gezonde voeding?

Inmiddels wordt dieetadvies voor specifieke groepen standaard vergoed vanuit de basisverzekering. Om daarvoor in aanmerking te komen ga je eerst langs de huisarts voor een doorverwijzing. Een gezonde leefstijl is een populair aandachtspunt onder zorgverzekeraars. Dat merk je onder andere aan de apps die zich op gezondheid focussen. Check de verschillende aanbieders en vergelijk zorgverzekeringen om te zien wat ze aanbieden op gezondheidsgebied, zodat jouw goede voornemens optimaal ondersteund worden.

 

Reacties

Een reactie posten

Populaire recepten