Harcha pancakes


 Deze harchapancakes, oftewel griesmeelpancakes, waren jaren geleden echt een trend op kouzina fusion. Dat was een forum waar we recepten met elkaar deelden, nog steeds jammer dat het niet meer bestaat! Maargoed, deze pancakes maak je dus met griesmeel en zijn echt heerlijk! Ik zag ze voorbij komen bij Foodblog van Rachida en wilde ze meteen maken, in de tijd dat ze een trend waren, had ik ze namelijk niet uitgeprobeerd :D. Ik gebruikt de pancakepan van Darnastore, die is er echt perfect voor! Wel een beetje invetten met zonnebloemolie en dan gaat het super. Ik gebruikte trouwens wel wat meer melk, zo kon ik het beslag in een spuitfles doen en in de holtes spuiten, dat werkt wel zo makkelijk.

Ingrediƫnten voor 24 mini pancakes of 12 wat grotere :
250 gr fijne griesmeel
2 el suiker
1 tl bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
Snufje zout
2 eieren
250 ml melk

Bereiding:
Meng de griesmeel met suiker, bakpoeder, vanillesuiker en zout.
Mix de eieren en melk erdoor en dek af met een theedoek. Laat een kwartier rusten en doe het beslag dan in een spuitfles als je deze hebt. Ik heb deze uit Marokko, maar je kunt bijvoorbeeld deze bestellen.
Verhit een pancakepan of koekenpan en vet lichtjes in met zonnebloemolie. Spuit beslag in de holtes of mooie rondjes in je koekenpan (3 of 4). Zet het vuur net iets onder middelhoog en bak de pancakes een minuut of 2 en draai dan om. Bak nog een minuutje en ze zijn klaar!

Reacties

Populaire recepten