Kwarkbolletjes

 


Al jaren bak ik oliebollen volgens ons familierecept (of ik haal ze soms bij de kraam :D), dit jaar besloot ik eens een andere soort uit te proberen. Deze kwarkbolletjes zag ik al vaak voorbij komen op instagram en facebook, maar nog nooit gemaakt. Ik vond in de mappen van Dr Oetker (Bakken met Plezier) een recept en heb dat uitgeprobeerd. Resultaat: luchtige en frisse bolletjes in een kaneel suikerlaagje. Heerlijk!

En het voordeel is dat het beslag niet hoeft te rijzen, een stuk sneller dus dan gewone oliebollen.

Ingredi├źnten:
30 gr roomboter op kamertemperatuur
50 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
2 tl citroenrasp
Snufje zout
1 ei
250 gr magere kwark
125 gr bloem
2 tl bakpoeder
50 gr rozijnen
Extra:
50 gr witte basterdsuiker
1 tl kaneel

Bereiding:
Mix de boter met de suiker, vanillesuiker, citroenrasp, zout, ei en kwark. Voeg bloem en bakpoeder toe en mix erdoor. Meng dan de rozijnen erdoor.

Verhit een liter zonnebloemolie in een pan, het is heet genoeg als je de steel van een houten lepel erin houdt en er bubbeltjes ontstaan. Zet het vuur dan lager, tussen laag en middelhoog in. Schep met twee kleine lepels hoopjes beslag in de pan bak er 6 tegelijk. Bak ze rondom goudbruine n gaar. Schep uit de olie met een schuimspaan en laat uitlekken. Rol door de suiker en kaneel.

Reacties

Populaire recepten