Peppa pig traktatie - gezond en coronaproof!

Is jouw kindje ook zo'n van van Peppa pig? Dan heb ik een leuke traktatie om zelf te maken! Het is geheel coronaproof en ook nog eens gezond, want het zakje fruit bites is gemaakt van 100% fruit. Deze zakjes kun je kopen in de supermarkt, maar daar is niet altijd de peppa pig versie beschikbaar. Je kunt ze daarom ook bestellen bij fruitfunk, wel zo handig! Ook kun je daar kiezen voor een reepje ipv de zakjes (of allebei), net wat je wilt. Of kies voor een ander thema: unicorn of paw patrol, ook leuk!

Ik heb de printable voor de bellenblaas zelf gemaakt, en zal jullie vertellen hoe ik dat heb gedaan zodat jij dit ook kunt doen. Heb je daar nou geen zin in, dan kun je ze ook op diverse websites bestellen, met naam en leeftijd erop. Google daarvoor even op "printable bellenblaas peppa pig". 

Lees gauw verder hoe je deze traktaties zelf kunt maken.

Wat heb je nodig:
Transparante zakjes, ik heb deze (120x200)
Bellenblaas, deze van Action zijn 5 voor 1 euro
Roze ballonnen, bijv van Action of Hema
Roze lint
Eventueel Peppa pig stickers, bijv. deze

Hoe maak je ze:
We maken zelf een printable voor om de bellenblaasflesjes.
Sla de volgende afbeelding op:


Je kunt nu verschillende programma's gebruiken om in het witte vlak een tekst naar keuze te plakken. Dit kan met Paint, maar ik heb Canva gebruikt. Dit is een gratis app op je mobiele telefoon. Daar heb je veel meer keuze uit lettertypes en kleuren, wel zo leuk! Kies in die app voor het format "fotokaart".

Als je de tekst erin hebt geplakt, kopieer je de hele afbeelding naar een word document. Plak de afbeelding daar. Klik met de rechtermuisknop op je afbeelding en kies "grootte en positie". Vink eerst het vakje voor "hoogte-breedteverhouding vergrendelen" uit. Stel dan de hoogte in op 6.82 cm en de breedte op 11.02 cm. Klik op OK. Je afbeelding heeft nu de juiste grootte voor een bellenblaasflesje. Kopieer de afbeelding dan nogmaals en plak steeds opnieuw tot je genoeg afbeeldingen hebt voor je aantal flesjes. Printen, uitknippen en rond je bellenblaasflesjes plakken.

Vul je zakjes vervolgens met een flesje bellenblaas, een zakje fruit bites en een roze ballon. Plak je zakjes dicht met een sticker en versier met een lintje. Of bindt de bovenkant dicht met een lintje als je geen stickers hebt.

Reacties

Populaire recepten