Tomatensalade met burrata

 Ik had echt al geen jaren mee meegedaan met de foodblogswap en me nu weer eens opgegeven. Voor als je het niet kent, bij de foodblogswap (of bijv de swiepswoepswap van Mandyandmore) geef je je op als foodblogger en word je gekoppeld aan een andere foodblogger. Je kiest een recept van zijn of haar blog en maakt daar jouw versie van (of volgt gewoon het recept natuurlijk). Superleuk altijd, omdat ik het heerlijk vind om blogs van anderen uit te pluizen en alle recepten die ik leuk vind te bewaren. Meestal blijven er dan een paar recepten hangen die ik graag wil uitproberen en daar kies ik er dan een van.

Deze keer werd ik gekoppeld aan de blog Kokenmetfamilie van broer en zus Kevin en Esther. De naam zegt het al natuurlijk, ze zijn familie, maar ze koken ook nog eens graag voor de rest van de familie. Op de blog vind je verschillende recepten, soms met een bepaald thema of voor een feestdag en ook recepten uit verschillende keukens. Zo staan er Poolse, Thaise en Griekse recepten op, leuk! Ik wilde deze keer graag een salade maken, omdat ik wel behoefte had aan nieuwe inspiratie daarvoor en omdat januari vaak de maand is dat mensen gezonder gaan eten na de decembermaand vol lekkers.

Zo viel deze pastasalade met pulled chicken mij meteen op, maar ook de tomatensalade met burrata. En toch natuurlijk ook even de rest van de recepten doorgenomen. Zo leken deze wraps met ketjapkip en mango mij ook onwijs lekker, die heb ik zeker bewaard! Of wat denk je van deze krokante kip met sinaasappelsaus en noodles, lijkt me ook megalekker!

Kortom, een leuke blog om te volgen, kan ook op facebook en instagram natuurlijk. Ik koos uiteindelijk voor de tomatensalade, dat kwam namelijk goed uit voor een lunch met mijn broer en zijn gezin. De salade was echt heerlijk, die ga ik vaker maken!

Ingrediënten voor een groot bord:
2 tomaten in dunne plakjes
300 gr tomaatjes in verschillende kleuren, gehalveerd
75 gr rucola
Paar blaadjes verse basilicum
1 bol burrata
50 gr groene pesto
Zout en peper naar smaak
Balsamicoazijn

Bereiding:
Bedek een groot bord met de rucola en verdeel hierover de tomaatjes. Scheur de burrata in grove stukken en verdeel erover. Schep hier en daar een dotje pesto en bestrooi het geheel met wat zout en peper. Sprenkel er tenslotte nog wat balsamico over.

ps. omdat mijn balsamico nogal dun was, heb ik hem eerst wat verhit om iets in te dikken en toen pas over de salade gedaan.

Reacties

Populaire recepten