Ferrerodadels

Ja je leest het goed, ferrerodadels! Natuurlijk niet als de echte ferrero's, maar een gezondere versie. Maar wat is dit lekker zeg, serieus. En heel makkelijk te maken ook nog eens. Een ideaal tussendoortje of treat bij je koffie of thee. Je kunt het beste medjouldadels hiervoor gebruiken, die zijn groot, lekker zacht, maar niet TE en goed te vullen. Ik heb de medjouldadels van Koro gebruikt en heb daar ook hazelnoten besteld. De noten bij Koro zijn biologisch én komen in grote verpakkingen van 1 kilo. Dat is handig en voordeliger dan bijvoorbeeld uit de supermarkt. Wil je ook eens noten of dadels bestellen bij Koro? Gebruik dan de kortingscode ELLOUISA voor korting op je gehele bestelling.

Voor de vulling meng ik geroosterde en gehakte noten met een hazelnootpasta. Dat mag elke soort zijn die je lekker vindt of in huis hebt, maar ik gebruikte deze pindakaas hazelnoot-cacao, ook van Koro. Deze is biologisch en zonder suiker, dus doe ik er wat honing bij. Maar als je een hazelnoot-chocoladepasta gebruikt bijvoorbeeld, hoef je er geen honing bij te doen.

Ingrediënten voor 20-25 stuks (afhankelijk van de grootte van de dadels):
20-25 medjouldadels
75 gr  hazelnoten
3 el pindakaas hazelnoot-cacao
1 el honing
150 gr melkchocolade (of gebruik 75 gr melk en 75 gr pure chocolade)

Bereiding:
Ontpit de dadels en vouw ze mooi open, zorg wel dat 1 zijde vast blijft zitten.
Leg de hazelnoten op een bakplaat en rooster deze in ongeveer 10 minuten op 175 graden (hetelucht 160 graden). Houdt er 20-25 apart en hak de rest fijn, niet tot poeder!
Houdt 1/3 apart en meng de overige noten met de hazelnootpasta en honing. 
Vul elke dadel met een beetje van dit mengsel en druk in het midden een hele hazelnoot.
Smelt de chocolade au bain marie en roer de overgebleven gehakte noten erdoor.
Dompel een dadel erin met een vork en haal er weer uit. Laat een beetje uitlekken en leg op een snijplank met aluminiumfolie. Laat ze hard worden in de koelkast.

Reacties

Populaire recepten