Lionpops

 Wat is jullie favo chocoladereep? Bij mij zeker weten de Lion! Ik kwam van die megapakken bij Kruidvat tegen en dacht, die neem ik mee, ga ik iets lekkers mee maken. En bij de Action zag ik ineens Lion blond liggen, de witte versie, wauw! Ook meegenomen en ik besloot er deze Lionpops van te maken, in twee verschillende soorten dus. En het leuke is, je hebt maar 4 ingrediënten nodig! Supersimpel te maken, onwijs lekker èn ze zien er zo leuk uit!

De vorm voor deze magnumpops heb ik van Darnastore en zijn net even een fijner formaatje dan de grote die ik al had. Je krijgt er ook nog eens gratis houten stokjes bij, ideaal!

Ingrediënten voor 12 stuks:
3 Lion's 
4 Lion's blond (deze zijn kleiner)
2 el karamelpasta (bebogeen bijv.)
200 gr melkchocolade
200 gr witte chocolade
50 gr ricecrispies (Kellog's) of gepofte rijst

Bereiding:
Breek of hak de Lion's in kleinere stukjes, de bruine apart van de witte. Voeg aan elke kom 1 el karamelpasta toe en meng goed met je handen tot een kleverig geheel. Druk in je magnumpopholtes en duw er een houten stokje in. Zet voor een kwartier in de vriezer en smelt ondertussen de chocolade au bain marie. Verdeel de rice krispies over de twee soorten chocolade en roer erdoor. Schenk dan in een mok of hoge beker (elke soort in een aparte).
Haal de lionpops uit de vorm en dompel ze in de chocolade. Laat iets afdruipen en leg dan op een plank met aluminiumfolie. Werk ze allemaal zo af en laat ze hard worden in de koelkast.

* Chocolade over? Hier maak je lekkere bonbons van! Bijvoorbeeld in een van deze vormen van Darnastore.

Reacties

Populaire recepten