Pasta tuna melt uit Makkelijk & Snel

 


Het werd weer eens tijd voor een lekker pastarecept! Hier thuis zijn ze er niet heel erg dol op, dus maak het minder vaak dan bijvoorbeeld de Marokkaanse keuken, maar af en toe komt het wel op tafel. En toen ik in het boek Makkelijk & Snel van Brenda Hoff keek, viel deze pasta tuna melt mij meteen op! Eigenlijk zou ik steeds uit een kookboek koken wat er op pagina 99 stond, maar daar stond nu iets wat me niet heel erg aansprak (of eigenlijk, ik zou het wel lekker vinden, maar de rest hier niet denk ik en dan vind ik het zo zonde om te maken). Deze ovenschotel bleef in mijn hoofd hangen en werd het dus! Pasta met rode pesto, groenten en tonijn en bovenop natuurlijk kaas! Je kunt hem trouwens helemaal van tevoren voorbereiden en alleen nog even in de oven zetten bijvoorbeeld. Ik gebruikte wel zelf gesneden groenten in plaats van een zak voorgesneden groenten (zo'n zak is wel sneller natuurlijk) en rode pesto uit een potje, omdat ik geen zin had om het zelf te maken. En ik vond 1 blikje tonijn en 1 rode ui voldoende.

In het boek vind je verder allemaal gerechten die, zoals de titel al aangeeft, makkelijk en snel klaar zijn! En niet alleen hoofdgerechten, ook maaltijdsalades of lekkere toetjes!
Mijn top 10:

1. Karameltiramisu met chocolade
2. Geroosterde bloemkoolsalade met kikkererwten en avocado
3. Sticky kip met honing en sinaasappel
4. Frittata met broccoli en tomaatjes
5. Preistamppot met gerookte zalm
6. Spinazieloempia met feta en gekarameliseerde ui
7. Sushisalade met zalm en avocado
8. Spaghetti met kipgehaktballetjes
9. Snelle chocolate chip-repen
10. Enchilada-lasagne

Lijkt jou dit allemaal ook heel lekker? En wil je graag een boek met makkelijke en snelle recepten? Dan is het boek Makkelijk&Snel van Brenda Hoff iets voor jou! Bestel het hier bij bol.com voor 19,95. Brenda is ook heel leuk om te volgen voor receptideetjes, bijvoorbeeld via instagram @brendakookt of haar website www.brendakookt.nl. 

Ingrediënten voor 4 personen:
350 gr fussilipasta
1 blikje tonijn, uitgelekt
1 rode ui
Halve courgette in blokjes
1 rode puntpaprika in blokjes
Halve gele paprika in blokjes
1/2 tl oregano
Zout en zwarte peper naar smaak
125 gr crème fraiche
100 ml rode pesto
150 gr cherrytomaatjes, gehalveerd
1 bol mozzarella in plakken
50 gr geraspte kaas
Verse basilicumblaadjes

Bereiding:
Kook de pasta gaar in water met zout en spoel af met koud water.
Fruit ondertussen de rode ui in wat zonnebloemolie tot deze glazig is. Voeg dan de paprika en courgette toe en bak een paar minuutjes mee. Breng op smaak met zout, peper en oregano en roer de helft van de tonijn erdoor (hou de rest apart). Meng de pasta met de groenten, tomaatjes, crème fraiche en pesto en schep in een ovenschaal. Verdeel de overgebleven tonijn erover en leg dan de mozzarella erop. Bestrooi met kaas en nog wat oregano. Zet de ovenschotel 15-20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Bestrooi voor het serveren met nog wat verse basilicum.

Reacties

Populaire recepten