Bueno bonbons

Kinderbueno, wij zijn er dol op hoor! Nu een beetje tricky met die salmonellabesmettingen, dus maken we gewoon zelf deze megalekkere buenobonbons! Ik gebruik hiervoor producten van Bouwhuis Baktotaal, de webshop waar je al je bakspullen kunt vinden. Voor de vulling heb ik hazelnootpraline gemengd met gesmolten witte chocolade en dan krijg je die lekkere buenovulling! Daar omheen melkchocolade van Callebaut, die callets kun je heel gemakkelijk smelten. 

De vorm heb ik ook besteld bij Bouwhuis, daar heb je nog ontelbaar veel andere bonbonvormen in allerlei soorten en maten, zo leuk (en geeft je ook keuzestress hoor haha). Het handigst vind ik om ze in de vriezer te zetten, zo worden ze snel hard en kun je ze er makkelijk uit halen. Daarna kun je de bonbons in de koelkast bewaren. En wat trouwens ook heel handig is, de bonbonhandschoenen. Ik wist helemaal niet dat dat bestond, maar het voorkom dat je vingerafdrukken op je bonbons terugziet, echt top! Die ga ik zeker vaker gebruiken.

Bovenop de bonbon zou je trouwens ook nog een blokje kinderbueno kunnen doen i.p.v. lijntjes chocolade.

En in mijn koekjesboek 100 Luxe koekjes vind je nog 100 andere lekkere koekjesrecepten. Of neem een kijkje in mijn koekjesoverzicht met 111 koekjesrecepten.

Ingredi├źnten:
75 gr hazelnoot pralinevulling
75 gr gesmolten witte chocolade
Extra:
300 gr melkchocolade
50 gr pure chocolade

Bereiding:
Smelt de melkchocolade au bain marie. Smeer de holtes van je bonbonvorm in met wat van de chocolade en giet het overtollige eruit. Zet in de vriezer om hard te worden.
Meng ondertussen de hazelnoot-pralinevulling met de gesmolten witte chocolade. Schep in elke holte wat van deze vulling en hierop weer wat melkchocolade. Zet in de vriezer om goed hard te worden en verwijder de bonbons dan door de vorm op zijn kop te houden en er eventueel een beetje mee te schudden. Komen ze er niet goed uit, dan kun je er een beetje mee tikken of slaan. 

Smelt tijdens het uitharden de pure chocolade au bain marie en doe in een klein spuitzakje of boterhamzakje. Knip er een klein puntje af en spuit mooie lijntjes over je bonbons. Zet in de koelkast om hard te worden.

Dit recept is een samenwerking met Baktotaal. Lees meer hierover in mijn disclaimer.

Reacties

Populaire recepten