vrijdag 8 april 2022

Kipbörek

 Pas zag ik in de supermarkt börekrolletjes liggen, met spinazie/fetavulling of met kip. En dat bracht me op het idee een eigen kipbörekversie te maken. Een simpele kipvulling in een krokant jasje met een extra smaaktouch van de nigellazaadjes, waar ik zo dol op ben. Hier zijn ze goedgekeurd, zeker door Sami! 

Je hebt börek trouwens in 100 verschillende soorten en smaken. Met filodeeg, yufkadeeg, loempiavellen of eigen gemaakt deeg. Met kip, gehakt, vis, kaas of aardappel. Noem maar op! In mijn boek 100 heerlijke hapjes deel ik ook 2 börekrecepten die je eens moet proberen :D

Ingrediënten voor 10 stuks:
1 kipfilet
250 ml kippenbouillon
1 kleine ui, gesnipperd
Halve rode puntpaprika in kleine blokjes
1 wortel, geraspt
1 tl kipkruiden met zout
1 tl paprikapoeder
1 el gehakte verse platte peterselie
10 vellen filodeeg van ca. 15x40 cm
75 gr boter, gesmolten
25 ml zonnebloemolie
1 eigeel
Nigellazaadjes

Bereiding:
Doe de kipfilet in de bouillon en kook gaar in ongeveer een half uurtje. Laat iets afkoelen en trek dan uit elkaar tot pulled chicken. Verhit een beetje olijfolie in een pan en fruit hierin de ui tot hij zacht is. Voeg de paprika en wortel toe en bak die ook even mee tot ze zacht zijn. Doe dan de kip en de kruiden erbij en meng het geheel goed. Laat afkoelen.

Meng de boter met de olie en bestrijk je filodeegvellen hiermee. Leg onderaan wat van de vulling, klap de zijkanten erover en rol op tot een rolletje. Leg op een bakplaat met bakpapier en bestrijk ze met losgeklopt eigeel. Bestrooi met wat nigellazaadjes en bak ze dan in ongeveer 10-15 minuten goudbruin en knapperig op 200 graden (hetelucht 180).

7 opmerkingen:

  1. Salaam 'aleykoem Elisabeth, het ziet er heerlijk uit! Heb je een naam of merk van het filodeeg?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Salam meid de langwerpige groene verpakking van auble d'or. Van de Turkse of marokkaanse winkel.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik wil dit morgen gaan maken, maar hoeveel gram kipfilet heb ik nodig?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Kun je deze rolletjes bijvoorbeeld in de middag maken en rollen en dan bewaren en dan in de avond in de oven doen?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Salam wa ailkoum, mag ik vragen welke kippenbouillon je hebt gebruikt?

    BeantwoordenVerwijderen