Marokkaanse pompoensoep

 


In de ramadan eten wij het liefst verschillende soorten soep, meestal maak ik de ene keer harira, dan een andere soep en daarna weer harira. Omdat harira toch wel onze favoriet is en de echte Marokkaanse ramadansoep. Wil jij nou net als wij een keer afwisselen, of gewoon een lekker soepje buiten de ramadan? Maak dan eens deze Marokkaanse versie van pompoensoep, zo lekker! En wat sneller te maken dan bijvoorbeeld harira. Ik gebruik voor deze soep flespompoen, maar je kunt ook een ronde oranje pompoen gebruiken, die zijn wel wat lastiger te schillen. Je kunt ook kiezen voor zakken met pompoenblokjes om het nog makkelijker te maken.

Ingrediënten:
500 gr pompoen in blokken
2 wortels, in grove stukken
4 tomaten, in parten
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, uitgeperst
1 el gehakte verse peterselie en koriander
1 tl zout
1/2 tl zwarte peper
1 tl gember
1 tl kurkuma
1 tl paprikapoeder
1 tl ras el hanout
1.5 liter kokend water
1 blik kikkererwten, uitgelekt
50 gr vermicelli

Bereiding:
Meng de kruiden door elkaar.
Doe de pompoenblokjes met de wortel en tomaten in een braadslede en voeg de helft van de kruiden toe. Doe er ook 3 el zonnebloemolie of olijfolie bij en meng goed. Rooster dit in ongeveer een half uur gaar op 200 graden (hetelucht 180)). Fruit in een grote pan met een beetje olijfolie de ui en knoflook. Voeg dan de groenten toe en meng goed. Doe ook de overige kruiden erbij en het water. Breng aan de kook en laat een kwartiertje pruttelen. Pureer dan met een staafmixer of in de blender. Giet terug in de pan en voeg de kikkererwten en vermicelli toe. Laat dit op laag vuur gaar worden en serveer.

Reacties

Populaire recepten