Nougatinekoekjes

 


Ik krijg regelmatig de vraag waar ik inspiratie voor koekjes vandaan haal. Dat is echt overal en nergens, van pinterest, youtube en instagram, kookboeken en tjdschriften, bakkerijen, restaurants of feestjes. Maar heb ook nog een hele map vol uitgprinte en uitgeknipte recepten. Meestal is het vooral een vorm of garnering die ik overneem en daar mijn eigen recepten voor gebruik of soms een smaakcombinatie. Maar ik bedenk ook koekjes echt helemaal zelf. Ik zou in ieder geval zo nog een paar boeken met koekjesrecepten kunnen vullen haha! 

De inspiratie voor dit koekje zag ik bij een van de Marokkaanse accounts die ik volg op instagram. Er stond geen recept bij, dus heb zelf bedacht om een maïzenakoekje als basis te gebruiken en hier nougatine aan toe te voegen (kan best zijn dat bij het origineel gehakte nootjes werden gebruikt). Het eindresultaat is in ieder geval superlekker én mooi met de rozenblaadjes op het witte jasje van de koekjes.

Zoek je nog meer lekkere koekjesrecepten? neem een kijkje in mijn online overzicht met 111 recepten en natuurlijk in mijn boek 100 luxe koekjes van eigen deeg.

Ingrediënten:
3 eigelen
50 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
100 gr boter op kamertemperatuur
50 ml zonnebloemolie
200 gr maïzena
1 tl bakpoeder (4 gr)
3 el nougatine
Garnering:
200 gr witte chocolade
50 gr nougatine
Rozenblaadjes

Bereiding:
Mix eigelen met suiker, vanillesuiker, boter en olie samen. Mix dan maïzena en bakpoeder erdoor tot een kruimelig mengsel. Voeg de nougatine toe en meng met je handen tot een zacht deeg. Laat dit een half uur in de koelkast rusten. Maak dan bolletjes ter grootte van een olijf. Leg op een bakplaat met bakpapier en bak ze ongeveer 15 minuten op 180 graden (hetelucht 160). Let op, ze zijn heel breekbaar na het bakken! Laat ze 10 minuten op de bakplaat liggen en verplaats dan naar een rooster.

Smelt de witte chocolade au bain marie en roer de nougatine erdoor. Dompel een koekje in de chocolade en haal met een vork er weer uit. Strijk overtollige chocolade eraf aan de rand van je kom. Leg op een snijplank met aluminiumfolie en werk zo alle koekjes af. Leg er een stukje van een rozenblaadje op en laat de koekjes in de koelkast hard worden.


Reacties

Een reactie posten

Populaire recepten