Visflapjes

 Wij zijn dol op visbestilla, jij ook? Crispy filodeeg gevuld met een mengsel van verschillende vissoorten, groente en mihoen (of glasnoedels). Nu is filodeeg voor sommigen wat bewerkelijk. Je kunt dan bijvoorbeeld ook loempia's maken met deze vulling (loempiavellen zijn wat makkelijker in het gebruik) of stop het lekker in bladerdeeg! Nog simpeler en onwijs lekker. Ik maakte er leuke driehoekjes met uitsnedes van, maar je kunt alle kanten op met deze pakketjes. 


Heb jij mijn nieuwe boek 100 heerlijke hapjes al in huis? Hierin vind je 100 hartige en zoete hapjes, ideaal voor de ramadan! Klik hier om hem te bestellen!

Ingrediënten voor 20 stuks:
1 pak bladerdeeg met 10 plakjes
75 gr mihoen (ongeveer, ik gebruik 1 zo'n nestje uit een verpakking van Conimex)
250 gr roze garnalen
250 gr verse visfilet (kabeljauw bijv.)
1 rode puntpaprika in blokjes
1 wortel in blokjes
Halve courgette, geraspt
1 tl zout
1 tl zwarte peper
1/2 tl paprikapoeder
1/2 tl kurkuma
1/2 tl gember
1/2 tl komijn
1 el gehakte verse platte peterselie
Extra:
2 eigelen, losgeklopt met 1 el melk
Sesamzaadjes en nigellazaadjes

Bereiding:
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en snijd doormidden in 2 gelijke repen.
Bereid de mihoen volgens de verpakking en laat uitlekken, knip in kleine stukjes.
Bak in een koekenpan met een beetje olijfolie de paprika, wortel en courgette voor een minuut of 2. Voeg de garnalen en vis toe met de kruiden en meng goed. Bak dit een paar minuten tot alles gaar is en meng door de mihoen. Laat even afkoelen in de koelkast.

Schep op elke reep bladerdeeg wat vulling en vouw 2 punten naar het midden en knijp goed samen. Knijp ook de randjes eronder samen tot een driehoek. Maak met een mesje of pizzaroller een aantal sneetjes in de bovenzijde van je driehoekje.

Leg de driehoekjes op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk met eigeel en bestrooi met sesamzaadjes en nigellazaadjes. Bak de flapjes in een voorverwarmde oven van 220 graden (hetelucht 200) in ongeveer 10-15 minuten goudbruin en gaar. Lekker met chilisaus.

Reacties

Populaire recepten