Chocolade koektaartjes met frambozen


 Ik ben zo blij dat we weer richting de tijd gaan waarin er volop fruit verkrijgbaar is. En dan bedoel ik niet de in de kas gekweekte en bespoten fruitjes, maar fruit dat buiten groeit en liefst biologisch! Hier in de buurt hebben ze een fruitpluktuin waar ik graag met de kinderen heen ga om fruit te plukken (en te proeven), zo leuk! Deze koektaartjes zijn echt superlekker en leuk om te maken, bijvoorbeeld voor moederdag! Je kunt trouwens ook aardbeien gebruiken, net wat je wilt. Of neem verschillende soorten fruit, ook leuk!

Voor de koekjes gebruik ik een basisrecept voor chocoladekoekjes en ik steek ze uit met deze handige koekuitstekers van Bouwhuis. Je hebt een setje met 3 verschillende maten, zodat je zelf kunt kijken hoe groot je de koekjes maakt. De koekjes stapel je vervolgens op elkaar met daartussen een heerlijke frambozenroom, gemaakt van slagroom, mascarpone, marshmallowfluff en uiteraard frambozen. Dit is zo lekker! 

Oja, mocht je nou nog bloem zoeken (die is niet overal meer goed verkrijgbaar), bij Bouwhuis kun je nog steeds bloem bestellen in allerlei soorten. De patentbloem van Molen de Hoop is bijvoorbeeld heel fijn, maar ook deze bloem die wat goedkoper is, kun je prima mee bakken.

Ingrediënten voor 6 taartjes:
125 gr bloem
15 gr cacao
50 gr witte basterdsuiker
Snufje zout
65 gr boter
1 el melk
Vulling:
200 ml slagroom
1 zakje klopfix
200 gr mascarpone (of andere roomkaas)
75 gr marshmallowfluff
350 gr frambozen, houdt er 6 apart
Mini muntblaadjes

Bereiding:
Meng voor de koekjes de bloem met cacao, suiker, zout, boter en melk tot een samenhangend deeg.
Verpak in een plastic zakje en laat een half uur in de koelkast rusten.
Rol dan uit tot ongeveer een halve cm dikte en steek hier gekartelde rondjes uit. Leg op een bakplaat met bakpapier en bak ze in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160) voor ongeveer 10 minuten. Laat ze afkoelen op een rooster.

Doe de frambozen in een pannetje en zet op laag vuur. Laat pruttelen tot een sausje en duw dit door een zeef om de pitjes te verwijderen. Doe terug in de pan en laat inkoken tot ongeveer 50 ml. Laat afkoelen.

Mix de slagroom stijf met de klopfix. Mix in een andere kom de mascasporne met de frambozenpuree los. Klop de marshmallowfluff erdoor en meng met de slagroom. Doe in een spuitzak met stervormig spuitmondje (ik heb 2d gebruiktgebruikt). Spuit op een koekje wat room, doe daarop een koekje, weer wat room en nog een koekje. Bovenop nog een toefje en een framboos met muntblaadje.

Dit artikel is een samenwerking met Baktotaal, lees meer hierover in mijn disclaimer.

Reacties

Populaire recepten