Fortnitetaart met oreo

 Sami is gewoon alweer 10 jaar geworden! En als echte diehard fortnitefan wilde hij voor zijn verjaardag een fortnitetaart met oreosmaak. Ik ben niet zo'n taartenbakker en vooral niet de laagjestaarten, maar voor mijn zoon doe ik alles natuurlijk :). Ik ging eens kijken op pinterest en youtube en vond een heuse galaxy fortnitetaart, in paars, blauw en zwart. Dat vind ik wat heftige kleuren (ben sowieso niet zo van de kleurstoffen), dus heb eens gekeken naar een ander kleurenpatroon. Eerst een caketopper gezocht en die vond ik hier. En daarbij de kleuren geel, oranje en rood gekozen. In de praktijk liep dat wat meer in elkaar over, maar dat geeft niet, ik vind hem zelf echt heel mooi geworden! En Sami gelukkig ook! 

En hij was ook nog eens heel erg lekker. Ik heb mijn basisrecept voor chocoladecake gebruikt, op basis van zonnebloemolie. Die is lekker zacht en luchtig en totaal niet droog. Daarnaast gekozen voor een slagroom-mascarpone vulling en topping en geen botercrème, omdat dat gauw zo zwaar wordt. En dat heeft goed uitgepakt. Voor de vulling heb ik er fijngemalen oreo's door gedaan en voor de buitenlaag en toefjes kleurstoffen gebruikt.

Voor de cake gebruik ik een theeglas met oor met inhoud van 250 ml.

Ingrediënten voor een taart van 20 cm:
4 eieren
1.5 glas suiker
1 zakje vanillesuiker
1 glas zonnebloemolie
2 glazen bloem
1 zakje bakpoeder
1 glas melk
Topping/vulling:
50 gr kersenjam
400 ml slagroom, ijskoud!
500 gr mascarpone, op kamertemperatuur!
100 gr marshmallowfluff
3 el poedersuiker
2 zakjes klopfix
8 fijngemalen oreokoekjes
Gele, oranje en rode kleurstof
Extra:
Taarttopper fortnite, bijv. deze
6 oreo's

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden, hetelicht op 160. Mix de eieren met de suiker, vanillesuiker en zonnebloemolie. Voeg bloem, bakpoeder en melk toe en mix goed. Weeg af hoeveel beslag je hebt en deel dit door 3. In mijn geval was het 1200 gram. Neem 3 springvormen van 20 cm doorsnede en vet deze in met zonnebloemolie. Giet in elke vorm 400 gram beslag en bak ze in 22 minuten gaar. Laat ze goed afkoelen.

Klop de slagroom stijf met de klopfix en poedersuiker. Klop in een andere kom de mascarpone los met de marshmallowfluff. Klop hier de slagroom door. Verdeel in 2x 300 gram en 2x 200 gram. Voeg aan de ene portie van 300 gram de oreokruimels toe en meng goed. Voeg aan de andere 300 gram oranje kleurstof toe tot je een mooie rode room hebt. De twee kleinere porties maak je geel en rood.

Neem een cakebodem en leg deze op een draaischijf, bestrijk met de helft van de kersenjam. Verdeel hierover de helft van de oreoroom. Leg er nog een cakelaag op en bestrijk met de rest van de kersenjam en oreoroom. Leg er de 3e laag op. Strijk overtollige room glad of weg. 

Neem de oranje room en houdt ongeveer 1/3 apart voor de toefjes straks. Gebruik een deel van de resterende room om eerst een kruimellaag te maken (dit is een eerste laagje om alle loskomende kruimels vast te plakken). Doe ook wat room in de openingen aan de zijkant en strijk mooi glad met een paletmes. De bovenkant bestrijk je ook. Laat dit even in de koelkast opstijven voor een half uur. 

Doe ondertussen de oranje room in een wegwerpspuitzak zonder spuitmondje en de gele in een andere wegwerpspuitzak. Bestrijk de taart grof met de oranje room en spuit er dan streepjes rood en geel op. Strijk dan het geheel glad met een paletmes. In de video op mijn instagramkanaal kun je zien wat ik bedoel. Doe de resterende oranje room in een wegwerpspuitzak zonder spuitmondje en doe alle spuitzakken samen in een grote wegwerpspuitzak met kartelvormige spuitmondje. 

Spuit toefjes op de bovenkant van de taart en garneer met oreo's.

Reacties

Populaire recepten