Saladshakers

Lang, lang geleden had ik eens een vakantiebaantje bij McDonalds. Ik weet echter nog heel goed hoe dat ging, ook al is dat al 20 jaar geleden. Ik stond met name achter de kassa, maar moest ook de frituur voor de frietje bedienen en soms de bestellingen van de McDrive klaarzetten. Ik vond het echt een leuk baantje, het enige wat ik vervelend vond was dat je in die tijd nog naar de keuken moest roepen wat de bestelling was qua burgers/nuggets. Nu gaat dat allemaal automatisch, maar dat was toen wel anders. Dan moest je bijv heel hard roepen: 2 BIG MAC EN 2 HB (hamburger) en iemand riep dan uit de keuken hetzelfde terug, zodat je wist dat diegene je gehoord had. Vreselijk vond ik het en moest soms wel 3 keer roepen voor iemand me hoorde hahaha. Maargoed, wat ik me nog meer herinner uit die tijd, waren de saladshakers! Vind het nog steeds jammer dat die uit het assortiment zijn. Het waren hoge plastic bekers met deksel en daarin zat dan een salade, ik geloof dat er 3 smaken waren. Verder kon je er een dressing bij kiezen, giet die erover, deksel erop en schudden maar. Dat was mijn favo lunch eigenlijk!

Toen ik weer eens een bestelling bij Koro deed, kwam ik deze potten tegen en die brachten me op het idee om zelf gewoon saladshakers te maken. En dat was echt een supergoed idee al zeg ik het zelf :D. Je maakt leuke laagjes van alles wat je lekker vindt in een salade, dressing doe je apart. Op het moment dat je je salade wilt eten doe je de dressing erbij, deksel erop en schudden maar. ideaal om mee te nemen ook of om van tevoren te bereiden als je een drukke dag hebt, of als het een warme dag wordt en je geen zin hebt om 's avonds nog iets te maken. Ik koos voor kip en verschillende rauwkost en maakte er een thousand islands dressing bij (die nam ik vroeger ook altijd). Was heerlijk!

Wil jij deze potten ook bestellen (ze zijn namelijk ook ideaal voor smoothies, sapjes of als voorraadpot)? Of iets anders uit de webshop van Koro (ze hebben namelijk ontzettend veel, vrijwel allemaal biologisch en vaak ook suikervij!). Gebruik dan even code ELLOUISA voor korting op je gehele bestelling.

Ingrediënten voor 2 saladshakers:
2 mason jars 945ml 
250 gr kipfilet
2 tl kipkruiden (ik gebruik de kipmix van Moroccan Spicy Secrets)
75 gr slamix ijsbergsla
100 gr snoeptomaatjes, in vieren
Halve komkommer in kleine blokjes
Half blok witte kaas, in blokjes
Dressing:
2 el mayonaise
1 el ketchup
1 el citroensap
1 el olijfolie
2 fijngesneden augurkjes
Zout en peper naar smaak

Bereiding:
Snijd de kipfilet in kleine blokjes en meng met de kruiden. Bak in wat olie in een koekenpan goudbruin en gaar. Neem je potten en vul ze met laagjes slamix, snoeptomaatjes, komkommer, kop en witte kaas.
Meng voor de dressing alle ingrediënten en houdt apart tot je gaat eten. Giet daarvoor de dressing in de pot, draai de deksel dicht en schud goed.

Reacties

Populaire recepten