Speculoos bananabread

 Ik had al een fantastisch bananabread online staan op mijn site, echt een aanrader. Maar deze versie met speculoos en witte chocolade moet je ook zeker eens proberen! Het bananabread zelf maak je met olie en yoghurt wat zorgt voor een zachte, smeuïge cake, zonder dat deze kruimelt. Als je hem aansnijdt blijft hij mooi stevig en tegelijkertijd lekker zacht, echt top! En de stukjes speculoos, walnoten en witte chocolade mmm, die combinatie is zo goed! Je kunt ook pecannoten nemen trouwens. 

Ingrediënten:
2 rijpe bananen, geprakt
2 eieren
100 gr yoghurt
120 ml zonnebloemolie
100 gr witte basterdsuiker
250 gr bloem
6 gr bakpoeder
25 gr grofgehakte walnoten
8 speculooskoekjes, in grove stukjes gehakt
Topping:
50 gr speculoospasta
50 gr witte chocolade
3 verkruimelde speculooskoekjes
25 gr grofgehakte walnoten

Bereiding:
Klop de eieren, yoghurt en olie door de geprakte banaan. Dit kan met een mixer, maar ook prima met een vork of garde. Klop de suiker erdoor en voeg dan bloem en bakpoeder toe. Klop tot een dik beslag en schep hierdoor de walnoten en speculooskoekjes. Bedek een cakevorm met bakpapier en schep hierin het beslag. Bak het bananabread in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160) voor ongeveer 45 minuten tot hij goudbruin en gaar is.

Til het bananabread met behulp van het bakpapier uit de vorm en laat het afkoelen op een rooster.
Smelt ondertussen de speculoospasta in een pannetje en verdeel over het bananabread. Smelt de witte chocolad au bain marie en verdeel er ook over. Bestrooi met de walnoten en speculoosstukjes en laat de chocolade hard worden in de koelkast.

Reacties

Populaire recepten