Suikervrije carrotcake



 Een suikervrij recept bij Ellouisa zul je misschien denken? Dat snap ik, ik maak eigenlijk nooit suikervrije baksels, maar kreeg van Sukrin de vraag of ik eens iets met hun producten zou willen maken om te zien of het inderdaad hetzelfde smaakt als suiker. Sukrin is een natuurlijke suikervervanger gemaakt van planten. In hun webshop vind je diverse producten, niet alleen suikervervangers, maar ook brood- en bakmixen, chocolade en siropen bijvoorbeeld. Ik kreeg een pakket met een aantal van deze producten opgestuurd om uit te proberen. 

Ik besloot om aan de slag te gaan met de sukrin gold, een soort lichtbruine basterdsuiker, maar dan dus zonder suiker :D. Ik bakte er een carrotcake mee en dat is heel goed bevallen, niemand heeft geproefd dat de cake was gebakken met suikervervanger! Ook de structuur is gewoon net als een cake met normale suiker, missie geslaagd dus.

De overige producten heb ik nog niet allemaal uitgeprobeerd, maar de chocolade is in ieder geval heel lekker, net als de karamelsiroop. De icing (vervanger van poedersuiker) heb ik gebruikt in de topping van de cake en dat was ook prima. Je proeft wel verschil met gewone poedersuiker, dat moet ik wel zeggen. Zowel in smaak als in structuur. 

Ingrediënten voor een taart van 20 cm doorsnede:
4 eieren
250 gr sukrin gold
250 ml zonnebloemolie
50 gr yoghurt
275 gr bloem
1 zakje bakpoeder
2 tl koek- en speculaaskruiden
200 gr fijngeraspte wortel
50 gr grofgehakte walnoten
Topping:
200 gr roomkaas
1 el melk
2 el sukrin icing
2 el sinaasappelsap (vers)
Halve walnoten

Bereiding:
Mix de eieren met de sukrin gold, olie en yoghurt. Voeg bloem, bakpoeder en koekkruiden toe en mix goed. Schep dan de wortel en noten erdoor. Verdeel over twee ingevette springvormen van 20 cm doorsnede (ik vet tegenwoordig in met een mengsel van 1 tl zonnebloemolie, 1 tl zachte boter en 1 tl bloem, werkt perfect!). Bak de cake in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160) voor ongeveer 25-30 minuten (kan iets langer zijn).

Haal de rand meteen van de springvorm en laat de cakes helemaal afkoelen op een rooster. Klop voor de topping de roomkaas los met de melk, sukrin icing en sinaasappelsap. Strijk de helft van de topping uit over de ene cake, leg de andere erop. Strijk hierover de overige topping uit en garneer met de walnoten.


Dit recept is een samenwerking met Sukrin, lees hier meer over in mijn disclaimer.

Reacties

Populaire recepten