Dalgonacake

 


Ken jij dalgonakoffie? Een tijdje geleden waaide deze trend uit Korea over naar andere landen en ging iedereen massaal aan de dalgona. Behalve ik dus hahaha. Ik ben met trends altijd de laatste die meedoet. Maargoed, dalgona is dus een "koffie" van een heleboel melk met daarop opgeschuimde oploskoffie, een omgekeerde cappuccino dus. Je kunt hem zowel warm als koud drinken. Ik had dus nooit verwacht dat je koffie zo luchtig en schuimig kon mixen, maar het is echt zo!

En dan nu een dalgonacake, ik kwam deze tegen bij iksnoepgezond.nl, de foodblog van Linda waar ze allerlei lekkere en gezonde receptjes deelt. Ik mocht van haar iets maken voor de swiepswoepswap van deze maand, de allerlaatste voorlopig! Zo jammer, maar snap helemaal dat Mandy hier zoveel tijd aan kwijt was. Ik hoop op een opvolgers, want vind het wel altijd leuk om te doen! 

Hoe dan ook, ik ga dan altijd de hele website langs en alle recepten bekijk ik om te zien of het leuk is om uit te proberen. Meestal blijven er dan een aantal hangen en daar kies ik iets uit. Deze keer waren dat de bananabreaddonuts, de peren crumblecake en de dalgonacake. Ik besloot te gaan voor de laatste en die wat op te pimpen. Ook heb ik hem minder gezond gemaakt haha. Ik gebruik gewone bloem, lichtbruine basterdsuiker en bovenop nog witte chocolade en hazelnootpasta. En ik voegde 3 eieren toe aan het beslag, omdat ik een cake zonder ei wel gek vond. Het eindresultaat is echt zo lekker! De cake heeft een hele lichte koffiesmaak, maar meer het soort van een mokkataart bijvoorbeeld. En de combi met de witte chocolade is top! Heerlijke cake die ik zeker vaker ga maken!

Ingrediënten:
2 el oploskoffie
2 el poedersuiker
2 el heet water
3 eieren
150 gr lichtbruine basterdsuiker
200 ml melk
75 ml zonnebloemolie
250 gr bloem
8 gr bakpoeder
50 gr melk chocolatechips
5 medjouddadels in stukjes
Topping:
150 gr witte chocolade
2 el hazelnootpasta
Mokkaboontjes

Bereiding:
Doe de oploskoffie, poedersuiker en het water in een maatbeker of kom en mix een minuut of 10 tot het dik en luchtig is, echt een soort schuim. Mix in een andere kom de eieren los met de basterdsuiker. Mix de dalgona erdoor. Voeg melk en olie toe en mix goed. Doe dan bloem en bakpoeder erbij en mix tot een glad beslag. Schep de chocolatechips en dadelstukjes erdoor.

Verwarm je oven voor op 175 graden (hetelucht 160) en bedek een rechthoekige vorm van 25x30cm met bakpapier. Giet hierin het beslag en bak de cake in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar. Til met behulp van het bakpapier uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.

Smelt de witte chocolade au bain marie en verdeel over de cake. Doe de hazelnootpasta in een boterhamzakje of klein spuitzakje en knip er een klein puntje af. Spuit lijntjes over de witte chocolade als deze nog nat is en trek er een satérikker heen en weer doorheen voor het marmereffect. Leg er mokkaboontjes op en laat de chocolade hard worden in de koelkast. Voordat de chocolade helemaal hard is, snijd je de cake in vierkantjes of ruitjes.

Reacties

Een reactie posten

Populaire recepten