woensdag 22 juni 2022

Oreo nutella ijsjes

 Ik heb een ijsmachine, al jaren, en toch gebruik ik hem zo weinig. Het is best een gedoe omdat je het vrieselement eerst moet invriezen voordat je ermee aan de gang kunt en dat vergeet ik dus vaak. Maar deze ijsjes met Oreo en Nutella maak je zonder ijsmachine en zijn zo lekker! Je hebt hier wel een siliconen vorm voor nodig, ik heb deze van darnastore. Dit recept is goed voor ongeveer 14 ijsjes, dus kun je óf twee keer dezelfde vorm gebruiken of twee vormen kopen. Het beste is om ze een nacht in te vriezen, zodat ze echt goed hard zijn om in de chocolade te dompelen. Ik heb nu trouwens gekozen voor een mix van melk en pure choco, maar witte chocolade lijkt me ook mega lekker!

Ingrediënten voor 14 ijsjes:
250 ml slagroom
2 el poedersuiker
100 gr Nutella
10 Oreokoekjes, in kleine stukjes
200 gr melkchocolade
100 gr pure chocolade

Bereiding:
Doe de slagroom met het poedersuiker in een kom of maatbeker en klop met een mixer lobbig. Doe dan de Nutella erbij en klop nog even door tot de room net niet stijf is, maar wel heel dik en romig. Doe het in een spuitzak met rond spuitmondje en spuit de holtes van je siliconen vorm vol met de room. Druk er wat stukjes Oreo in en strijk glad met een paletmes. Zet in de vriezer tot ze hard zijn, minimaal 6 uur, maar liever een hele nacht (of dag).

Als de ijsjes hard zijn haal je ze uit de vorm en leg je ze op een plank met aluminiumfolie. Even terug in de vriezer tot je ze gaat dompelen. Smelt de chocolade au bain marie en doe over in een smal glas. Dompel de ijsjes er een voor een in en laat overtollige choco afdruipen. Leg ze op het aluminiumfolie en druk er meteen nog wat Oreo stukjes op (de chocolade wordt namelijk snel hard). Leg ze in de vriezer om goed hard te worden. Haal ze daarna van het folie af en snijd eventueel een beetje bij als er randjes chocolade zijn ontstaan. Ik gebruik daarvoor bonbonhandschoenen die voorkomen dat je afdrukken op de chocolade krijgt of dat de chocolade gaat smelten. Deze koop ik bij Bouwhuis Baktotaal.

Bewaar ze in een afgesloten trommel in de vriezer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten