Hawaicake

 


Als je naar Marokko gaat, zul je ongetwijfeld deze blikjes of flessen Hawai tegenkomen, net als pommes en natuurlijk cola, fanta en sprite (de fanta is daar trouwens fel oranje in tegenstelling tot de fanta in Nederland :D). Ik vind Hawai zelf veel te zoet om te drinken, behalve de ananasversie. Maar in een cake is het echt onwijs lekker! Je kende misschien al mijn fantacake, die ik al jaren maak. Nou daar heb ik nu een hawaicake van gemaakt, samen met mijn zoontje. Als je het beslag maakt, ruik je al de zoete hawaigeur en als hij in de oven staat verspreid zich dit door je keuken, heerlijk! De cake zelf is ontzettend zacht en smeuïg, lekker zoet, maar niet TE en lekker tropisch van smaak. 

In Nederland kun je hawai kopen bij Marokkaanse winkels, maar ik heb het ook bij de Action gezien.

Ingrediënten:
4 eieren
250 gr bloem
200 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
Half zakje bakpoeder
125 ml zonnebloemolie
150 ml hawai
Glazuur:
125 gr poedersuiker
1-2 el hawai

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 170 graden (160 hetelucht). Mix de eieren met de suiker en vanillesuiker tot een lichtgele luchtige massa. Voeg dan hawai en olie toe en mix dat er goed door. Meng bloem met bakpoeder en zeef dat erboven. Mix er goed door tot een glad en luchtig beslag. Vet een bakvorm naar keuze in (ik gebruik altijd een papje van 1 tl zachte boter, 1 tl zonnebloemolie en 1 tl bloem om in te vetten). Giet het beslag erin en bak in ongeveer 30-40 min gaarLaat de cake een kwartier in de oven afkoelen (uitzetten en de deur elke 5 minuten een stukje verder open zetten) en daarna buiten de oven verder. Stort de cake op een rooster en laat helemaal afkoelen. 

Roer de poedersuiker met de hawai tot een dik glazuur (let op, niet te dun maken). Houdt 2 el apart en meng dit met oranje kleurstof (dit hoeft niet perse). Verdeel het glazuur over de cake. Doe het oranje glazuur in een klein spuitzakje of boterhamzakje, knip er een klein puntje af en spuit lijntjes over het lichte glazuur. Ga er met een satéprikker doorheen voor een marmereffect. In mijn reel op instagram zie je hoe ik dat doe.

Reacties

Een reactie posten

Populaire recepten