Champignonbroodjes

 


Hoe lekker zien deze champignonbroodjes eruit? Ze zijn ook waanzinnig lekker, echt comfortfood voor de koudere dagen. En je hebt ze zo gemaakt, dat is helemaal fijn! Ik heb het idee van Astrid van de blog Bonapetit, waar ik aan gekoppeld was voor de Swiepswoepswap van september. Er is namelijk gelukkig een opvolger gevonden voor Mandy die besloot te stoppen met het organiseren van de swap. Lisanne van Bakken met Lisanne nam het stokje over en deze maand was weer een nieuwe ronde, leuk! Ik vind het altijd leuk om de blog waar ik aan toegewezen ben helemaal door te akkeren. Vaak blijven er een aantal recepten hangen en soms 1 recept het meest. In dit geval vond ik op de blog van Astrid deze lekker gehaktballetjes met orzo uit de oven, de tiktokwraps asian style en ook deze champignonbroodjes (naast nog meer lekkers hoor, die heb ik op pinterest bewaard om ooit nog eens te maken). Ik maakte uiteindelijk de champignonbroodjes voor de lunch, zo lekker! Ik heb de knoflook weggelaten, omdat ik niet goed tegen veel knoflook kan en er al knoflook in de roomkaas zit. Maar ben je er nou dol op, doe het er dan vooral lekker bij. Ook zit er bij mij geen spek in.

Ingredi├źnten voor 4 broodjes:
4 kaiserbroodjes 
250 gr champignons in plakjes of stukjes
1 kleine ui, gesnipperd
1 tl tijm
2 el kruidenroomkaas (bijv Paturain of Boursin)
Zout en peper naar smaak
50 gr geraspte kaas (liefst zelf geraspt)

Bereiding:
Fruit de ui in een beetje olijfolie. Als deze zacht is, voeg je de tijm en champignons toe en bak ze voor een paar minuten, wel af en toe roeren. Zet het vuur uit en roer de roomkaas erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor op 200 graden en snijd een kapje van de kaiserbroodjes. Haal de binnenkant uit de broodjes en schep er het champignonmengsel in. Bestrooi met de kaas en zet ongeveer 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.

Reacties

Populaire recepten