Curry met kip, prei en broccoli

 Ik doe elke week boodschappen bij de Plus (geen sponsoring hoor, doe ik al jaren) en daar staat ook regelmatig een dame wat lekkers te koken om te laten proeven. Soms doe ik dat en als mijn zoontje meegaat proeft hij vaak graag mee. Zo had deze dame een keer een lekkere curry gemaakt, met vega kipstukjes, prei en broccoli. Nu is mijn zoontje absoluut geen rijsteter, maar hij wilde toch proeven. Hij vond het heerlijk! Dus nam ik het recept mee en maakte het thuis na. Toen vond hij het ineens niet meer lekker (terwijl ik precies hetzelfde heb gedaan als zij...). Maargoed, wij vonden het wel heel lekker en voor herhaling vatbaar. Dus deel ik deze curry ook met jullie! Ik gebruikte trouwens wel gewoon kipfilet, maar vega kipstukjes kunnen ook.

Ingredi├źnten voor 4 personen:
300 gr kipfilet in stukjes
Halve prei in ringen
1 rode puntpaprika in blokjes
1 stronk broccoli in roosjes
1 tl kerrie
1 teentje knoflook
200 ml kokosmelk
1 el groene currypasta
Amandelschaafsel

Bereiding:
Bak de kipfilet in een hapjespan met zonnebloemolie rondom bruin. Bak de currypasta en knoflook even mee. Doe de prei en paprika erbij en bak even mee. Blancheer de broccoliroosjes in kokend water met wat zout en giet af. Doe bij de kip en giet de kokosmelk erbij. Meng even goed en breng aan de kook. Laat dit op laag vuur met de deksel op de pan5 minuten stoven en serveer met rijst en geroosterd amandelschaafsel.

Reacties

Populaire recepten