Traktatie: browniebloempotjes

 Tijd voor weer een leuke traktatie! k zag deze bloempotjes op pinterest en dacht wat zijn ze leuk! Dus ben ik op zoek gegaan naar een goed recept voor in de ijsbekertjes, welke lollies je moet hebben etc. Want dat is vaak wat ontbreekt, er staan een heleboel leuke ideetjes op pinterest, maar vaak zonder beschrijving of website waar je naartoe wordt geleid. En dat kan een zoektocht zijn. Dus maak ik ze soms zelf na met een videotje op instagram en vertel ik jullie waar je de benodigdheden kunt krijgen. Voor deze lollies ben ik bijvoorbeeld drie supermarkten af geweest, omdat ik wist dat je ze van het merk Look o Look hebt, maar niet elke supermarkt heeft daar het gehele assortiment van. En voor de "aarde" gebruikte ik een deel van mijn vaste brownierecept (al is dat een recept van Nigella eigenlijk). Daar voegde ik een klein beetje bakpoeder aan toe (omdat brownies normaal gesproken geen bakpoeder bevatten en dus ook niet erg rijzen, maar dat is hier juist wel nodig) en het werd perfect! En de combinatie van het knapperige ijsbakje met de zachte brownie is ook nog eens superlekker, echt een leuke traktatie al zeg ik het zelf :D. Ook leuk om samen met je kind te maken.

Wat heb je nodig voor 24 stuks:
1 pak ijsbekertjes (deze, verkrijgbaar bij o.a. jumbo, plus, AH en Spar, vraag ernaar want je vindt ze niet altijd even snel)
250 gr roomboter
250 gr pure chocolade
4 eieren
1 zakje vanillesuiker
200 gr suiker
200 gr bloem
4 gr bakpoeder
Lollies (ik had deze van Look o Look, verkrijgbaar bij verschillende supermarkten)
Groen papier
Schaar en plakband

Hoe maak je ze?
Zet de ijsbekertjes in een muffinbakplaat. Maak dan het browniebeslag, dit kan ook zonder mixer, gewoon met een houten lepel of een spatel. Smelt de boter en de chocolade op laag vuur. Klop ondertussen de eieren met de vanillesuiker en gewone suiker los. Giet al roerend het chocolademengsel erbij en klop even goed door. Doe dan bloem en bakpoeder erbij en meng tot een dik beslag. Verdeel dit over de ijsbekertjes (ik gebruikte een ijslepel, dat werkt heel goed). Bak ze in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160) voor 20-25 minuten. Laat ze daarna afkoelen op een rooster.

Teken op groen papier steeds 2 groene blaadjes aan elkaar (ik heb het even snel in paint getekend voor jullie):

Knip uit en plak dit met een klein stukje plakband aan het stokje van elke lollie. Steek de lollie in je bloempotje en klaar zijn ze!



Reacties

  1. Hoi, kan je het ook een dag van tevoren maken of wordt het ijsbekertje dan zacht?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kan ik hiervoor ook een siliconen bakplaat gebruiken?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoe veel brownie mengsel doe je in een ijsbreker?
    Tot de rand, of een cm daar onder?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hallo, kan dit ook met melk chocolade?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Als je een kant en klare browniemix gebruikt, doe je er dan nog extra bakpoeder in?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Kunnen die ijsjes gewoon 25 minuten in de oven? Verbranden ze dan nier?

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Kunnen de ijsbekers ook gewoon op een bakplaat in oven als ik geen muffin vormpjes heb? Of vallen ze dan om ofzo ? Of 8 bekertjes in 1 siliconen cake vorm zetten?

    BeantwoordenVerwijderen
  8. En kan de boter en chocola gewoon samen in een pannetje om te smelten ? Ik smelt de boter normaal gewoon in de magnetron namelijk.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten