Marokkaanse wortelsoep

Ik weet het, in de Marokkaanse keuken is er helemaal geen wortelsoep. Tenminste, ik ken het niet. Maar je kunt natuurlijk wel een wortelsoep maken die Marokkaanse smaken heeft. En dat is precies wat ik gedaan heb voor deze soep. Resultaat is een heerlijke romige soep met een Marokkaanse touch, die niet eens zo zoet is als je zou denken bij wortels. Ik gebruikte hiervoor mijn nieuwe blender van Froothie, waar ik echt mega tevreden over ben. Ik heb de afgelopen jaren al diverse blenders versleten en allemaal gingen ze vrij snel kapot of werkten ze toch niet echt naar behoren. Deze blender is ontzettend krachtig en je hoeft niet steeds te schudden of de inhoud naar beneden te drukken, dat gaat vanzelf. Dat was bij andere blenders wel anders, dan moest ik soms wel 20x de boel door elkaar schudden of de blender weer openmaken en aandrukken of juist losmaken. Hij is prijzig, dat is zeker, maar wel echt de moeite waard. Als ik kijk hoeveel blenders heb versleten van rond de 40-50 euro, dan kun je soms beter investeren in een wat duurdere, maar kwalitatief betere blender.

Ingredi├źnten voor 6 kommen soep:
1 kleine ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, uitgeperst
1 tl paprikapoeder
1 el ras el hanout (ik gebruik de gele versie van Zohra, te koop bij Marokkaanse winkels)
1 tl zout
500 gr wortels, schoongemaakt en in plakjes
1 blik tomatenblokjes (400gr)
1 blik cannellinibonen (400gr)

2 el gehakte verse peterselie

750 ml groentenbouillon

Bereiding:
Fruit de ui en kmoflook in wat olijfolie. Voeg de kruiden toe en bak even kort mee tot de geuren vrijkomen. Doe dan de wortels, peterselie, tomatenblokjes en bonen erbij en schep even goed om. Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat dan op laag vuur pruttelen voor ongeveer een half uur. Pureer in de blender en breng eventueel nog op smaak met wat kruiden. 

Reacties

Populaire recepten